Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

"Škola liderstva" predstavlja tradicionalni projekat Fondacije „Zajednički Put“ u kojem učestvuju mladi različitih psiho-fizičkih osobina i koji žive u različitim društveno-socijalnim i ekonomskim uslovima. Korisnici projekta su: mladi talenti, mladi iz socijalno ugroženih porodica, mladi s invaliditetom, etničke manjine i mladi iz ruralnih sredina.

Osnovni cilj projekta je podstaći i osposobiti mlade ljude za aktivno učešće na tržištu rada, uspješno bavljenje preduzetništvom i društveni angažman kroz njihovu edukaciju i povezivanje sa adekvatnim prilikama za sticanje korisnih vještina i specifičnih znanja, bez obzira na poteškoće sa kojima se mladi susreću u okruženju.

Projekat „Škola liderstva“sastoji se iz četiri međusobno povezane programske komponente, i to: Komponenta I: Zapošljavanje: mapiranje tržišta rada i karijerno savjetovanje,Komponenta II: Inkluzivno preduzetništvo i samozapošljavanje, Komponenta III: Projektni menadžment i volonterizam mladih, i Komponenta IV: Aktivnosti promocije prava i sposobnosti osjetljivih kategorija mladih.

Kroz svaku od navedenih komponenti, korisnici ovog projekta - budući mladi lideri u različitim društvenim oblastima imaće priliku da pohađaju radionice i treninge s ciljem njihovog osposobljavanja za: samostalno upravljanje vlastitom karijerom - planiranjem obrazovnog i profesionalnog usavršavanja, pokretanje vlastitog biznisa, samozapošljavanje ili realizaciju društveno-odgovornih projekata i medijskih kampanja.

Radionicom „Volonterizam mladih u Srpskoj“, koja je održana u nedjelju, 18.07.2021. u prostorijama prijedorskog Omladinskog savjeta, ovogodišnja Škola liderstva, ušla je u samu završnicu. Na ovoj radionici, mladi lideri su imali priliku  upoznati se sa znanjima, informacijama i vještinama, potrebnim za unapređenje volonterizma mladih u Republici Srpskoj, a i šire.

Mladi lideri, upoznali su se pobliže sa Zakonom o volontiranju, metodologijom voloterizma, značajem volonterskih knjžica, a takođe su međusobno razmijenili njihova  dosadašnja iskustva u aktivizmu i volonterizmu mladih.

Tokom prethodnog vikenda, 22 i 23. maja, ove godine, u prostorijama Omladisnkog savjeta Prijedor, održane su radionice prve komponenta ovogodišnje Škole liderstva. Petnaestoro mladih lidera, raspoređenih u dvije grupe, imalo je priliku usvojiti nove vještine i znanja u okviru  prve komponente projekta „Zapošljavanje: mapiranje tržišta rada i karijerno savjetovanje“. 

Cilj projekta “Škola liderstva” je da pomoću posebno osmišljenih edukacija i radionica za sve zaintersovane izgradimo mlade ljude sposobne da realizuju svoje ideje, bilo da je u pitanju izrada projekta, pokretanje građanske inicijative, osnivanje nevladine organizacije ili pokretanje biznisa.