Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

Ako smo zbog nečega srećnici što živimo u XXI vijeku , to je zbog mogućnosti za dodatna usavršavanja. Svakodnevno možemo da učimo stvari koje nas zanimaju, na način koji nama odgovara, a da nam pritom nad glavom ne visi pritisak zbog ocjena, profesora ili roditelja. Upravo nam to, pored formalnog obrazovanja, nudi neformalno obrazovanje.

Neformalno je svo ono obrazovanje koje nadograđujemo i učimo mimo formalnog obrazovanja, odnosno znanja kojeg izučavamo kroz školske institucije. Drugim riječima, neformalno obrazovanje služi da dopuni formalno , koje zbog svojh pravila ne može da održi korak sa svim dešavanjima u svijetu, ali i da nam pruži priliku da zakoračimo u oblasti koje su nam nedovoljno objašnjenje ili potpuno nepristupačne u okviru formalnog učenja. 

Mogućnosti za neformalno učenje su mnogobrojne. Seminari, obuke i kursevi, ljetne i zimske škole, vebinari – sve su to oblici neformalnog obrazovanja. Dugi niz godina, prijedorska Fondacija „Zajednički put“, takođe nudi pregršt mogućnosti za sticanje neformalnog obrazovanja. Program na koji smo izuzetno ponosni, jeste „Škola liderstva“, koja će se ove godine realizovati deveti put za redom.

I kroz devetu generaciju – budući mladi lideri, imaće priliku da pohađaju radionice i treninge s ciljem njihovog osposobljavanja za: samostalno upravljanje vlastitom karijerom – planiranjem obrazovnog i profesionalnog usavršavanja.

Devetu generaciju smo dodatno obogatili i besplatnim izučavanjem španskog jezika!

Učiti španski jezik znači doći u dodir sa bogatom španskom kulturom i istorijom, i ući u svijet mnogih poznatih imena iz književnosti, umjetnosti, svijeta muzike, filma, mode i sporta. To je jezik Servantesa, Garsija Lorke, Borhesa, Nerude, Pikasa, Dalija, Fride Kalo, Hulija i Enrikea Iglesijasa, Šakire, ,,Seranovih”, Penelope Krus, Almodovara, Fernanda Toresa, Pau Gasola, Lea Mesija… Da se ne lažemo, ko od nas nije pogledao barem jednu latinoameričku sapunicu, pa i više njih? Većina jeste!

Što je najbitnije, španski jezik kao maternji, govori preko 400 miliona ljudi u svijetu, što ga svrstava drugim jezikom po broju govornika! Zvaničan je jezik u dvadesetjednoj zemlji svijeta – u Evropi, Južnoj i Sjevernoj Americi, Africi i Aziji.

Da biste postali i ostali uspješni, morate nastaviti da pratite trendove i ne zapostavite stručno usavršavanje tokom trajanja cijele vaše karijere. Koristite prilike neformalnog obrazovanja i prijavite se u Devetu generaciju „Škole  liderstva“ Fondacije „Zajedniči put“!

Znanje jeste moć. I baš niko ne može da vam ga oduzme. Ako nešto znate danas, znaćete to i sutra i za „xy” godina. I šta god da se desi u okruženju oko vas, u svijetu ili unutar vas samih, to znanje ćete moći da primjenite. 

Investiranje u znanje je investiranje u sebe.