Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Informatička Akademija
 • O Fondaciji
 • Škola stranih jezika
 • Zaštitna radionica
 • Semira Hoffmann

Rođen je u Banjoj Luci gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju. Apsolvent na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.  Od septembra 2007. godine se bavi izradom, ažuriranjem i održavanjem web sajtova u Joomla CMS sistemu, sa uspješno završenih više od 20 projekata-web sajtova svih tipova. Nemanja ima 9 godina iskustva u dizajniranju i održavanju web stranica različitih namjena, od internet stranica studentskih i nevladinih organizacija, preko internet stranica sportskih klubova, turističkih organizacija, pa do internet stranica privrednih subjekata.

Pored toga, od samog početka rada na izradi internet stranica, Nemanja je pohađao zavidan broj značajnih stručnih obuka iz domena informatike, web dizajna i marketinga svjestan činjenice da samo kontinuiran rad i usavršavanje mogu donijeti rezultate.

Dugogodišnje iskustvo u elektronskoj prodaji posredstvom jedne od tri najveće internet prodavnica na svijetu - Ebay, Nemanja Šipka je prenio u pružanje usluga internet marketinga, kojim se aktivno bavi od 2013. godine sa naglaskom na E-mail marketing, Google AdWords, marketing na društvenim mrežama, SEO optimalizacija web sajta za pretraživače.

Saradnja sa Fondacijom „Zajednički put“ je počela od septembra 2012. godine na izradi, održavanju i ažuriranju web sajta Fondacije koji je do danas prošao dva velika redizajna 2014. i 2016. godine u skladu sa potrebama i mnogo većim obimom pruženih informacija i aktivnosti Fondacije. Tokom prethodne 4 godine predavač je obučavao osoblje i volontere Fondacije da samostalno rade na ažuriranju sajta Fondacije.

Saradnja sa Fondacijom je proširena u januaru 2015. godine kada je održana dvodnevna obuka za izradu sajtova u Joomla CMS sistemu kao nagrada Fondacije za pobjednike, odnosno, najbolju poslovnu ideju predstavljenu na Prijedor Case Challenge-u koji je održan 29.12.2014. godine.

Veoma zahtjevan projekat u 2016. godini je donio nastavak saradnja predavača i Fondacije kada su edukacije mladih u pitanju. Naime od 12. marta do 28. aprila 2016. godine uspješno je održana Obuka u Joomla CMS sistemu za mlade sa invaliditetom u cilju osposobljavanja za samostalnu izradu internet sajtova. Obuku je organizovala Fondacija „Zajednički put“ iz Prijedora, sufinansirala osnivač i najznačajniji donator Fondacije, gospođa Semira Hoffmann, a finansirala USAID „Partnership for Innovation“. Kroz evaluaciju zadovoljstva korisnika ovog projekta, Nemanja je dobio najviše ocjene, i to:

 • sadržaj predavanja 4,81 (max. ocjena 5,00)
 • korisnost informacija sa predavanja 4,90
 • metodi i kvalitet predavača 4,63.

"Predavanja su bila koncipirana na praktičnim vježbama (90%) i elementarnim teorijskim izlaganjima (10%) koja su bila nužna da bi se uspješno rješavali konkretni zadaci. Atmosfera je bila drugarska, radna ali i prožeta takmičarskim duhom što je svakako uticalo da časovi budu veoma dinamični i zanimljivi. Sve prethodno navedeno je direktno uticalo na odlične ocjene polaznika, koji su tokom čitave obuke radili na vlastitom web sajtu a na kraju i uspješno položili završni test u kojem su trebali izraditi osnovni web sajt od samog početka za samo 120 minuta!"

Svoje znanje Nemanja će prenositi korisnicima programa Informatičke Akademije.

„Kao predavač na Informatičkoj akademiji želim naglasiti da je ovaj novi projekat rezultat prethodnih izuzetno pozitivnih iskustava, obostrano veoma sličnih vizija i ciljeva kojima se vodi Fondacija “Zajednički put“ ali i suštinske potrebe mladih i drugih nedovoljno afirmisanih kategorija građana za konkretnim praktičnim znanjima koja će koristiti u svakodnevnom životu. Izuzetno užurban tempo života nam nameće da se svakodnevno koristimo računarima i informatičkim znanjima kako kroz realne potrebe tokom obrazovanja tako i u obavljanju poslova različitih vrsta i djelatnosti. Upravo taj deficit vremena mene svakodnevno motiviše da unaprjeđujem svoja znanja i informatičke vještine, a samim tim i skraćujem vrijeme potrebno za svoje svakodnevne poslove.
Kroz ova četiri modula u okviru prvog ciklusa Informatičke akademije upravo želim da Vam prenesem svoja konkretna ali i veoma raznovrsna iskustva, praktična znanja i zanimljive mogućnosti koje nude pomenuti moduli sa garancijom da ćete usvojiti prezentovane informatičke vještine koje će Vam definitivno koristiti.
A kada na pravi način zakoračite u ovaj svijet gotovo neograničenih mogućnosti, Vi ćete imati motivaciju ali i potrebu da Vaša znanja unapređujete, da konstantno učite i spoznajete nove mogućnosti koje nudi svijet informatike.“

U nastavku možete pogledati neke od projekata-web sajtova koje je izradio predavač Nemanja Šipka:

Sve dodatne informacije možete pronaći na linkovima ispod: