Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

Tokom prethodnog vikenda, 22 i 23. maja, ove godine, u prostorijama Omladisnkog savjeta Prijedor, održane su radionice prve komponenta ovogodišnje Škole liderstva. Petnaestoro mladih lidera, raspoređenih u dvije grupe, imalo je priliku usvojiti nove vještine i znanja u okviru  prve komponente projekta „Zapošljavanje: mapiranje tržišta rada i karijerno savjetovanje“. 

Na radionicama „Zapošljivost, korisne vještine i mapiranje rada“, „Karijerno savjetovanje“, mladi lideri imali su priliku da od stručnog trenera, usvoje znanja i vještine kako bi se što bolje pripremili za tržište rada. Nakon što su predstavili svoje dosadašnje karijerno iskustvo i kompetencije, mladi lideri su se upoznali sa vještinama kako napisati kvalitetan CV, propratno i motivaciono pismo.

Takođe, lideri su se na prvoj radionici upoznali i sa resursima koji su dostupni, za ostvarivanje njihovih karijernih ciljeva. Anja Šolak, koja je u Programu Škole liderstva, od samog njenog početka, i ove godine lidere je upoznala mogućnostima za stipendiranje u zemlji i inostranstvu, sa praksama i poslovnim prilikama u njihovoj zemlji i inostranstvu, te i ostalim mogućnostima, i dragocjenom iskustvu za njihovo što bolje profesionalno usavršavanje.

Na bazi dobijenih informacija, korisnici projekta dobili su i zadatak  da finalizuju svoj karijerni portfolio: biografiju, popratno i motivaciono pismo, te da iste predstave na narednim radionicama Prve komponente , Osme generacije mladih lidera.

Naredno druženje mladih lidera, gdje će se mladi lideri više upoznati s volonterizmom mladih u Srpskoj,  trebalo bi da bude održano u zadnjem vikendu, mjeseca juna ove godine.

Ovogodišnja Škola liderstva, podijeljenja je u dvije komponente, „Zapošljavanje: mapiranje tržišta rada i karijerno savjetovanje“ i „Znanje stranih jezika za najuspješnije učenike“. Mladi lideri su u ovoj generaciji liderstva, dobili priliku učiti i usavršavati neki od stranih jezika potpuno besplatno!

Uz poštovanje svih higijensko- epidemioloških mjera, „Škola liderstva 2021“ se realizuje uz pokroviteljstvo predsjednice Fondacije „Zajednički put“ Semire Hoffmann i Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.