Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

 

Prijedorčanka Sonja Stanković, treći  je razred prijedorske Elektrotehničke škole, smjer tehničar multimedije. Svoje slobodno vrijeme Sonja koristi u izradi nakita. Njena ljubav prema izradi nakita počela je još u djetinjstvu, gdje je svoju kreativnost usavršavala kroz sekcije u osnovnoj školi.

Seadamnaestogodišnja Prijedorčanka, u porodicu prijedorskih kreativaca, ozbiljnije je uplovila nakon kursa koju je prijedorska Zaštitna radionica realizovala 2020-e godine u online formatu, u projektu „Samozapošljavanje kroz Zaštitnu radionicu“.  Po Sonjinin riječima, ovaj vid edukacije donio joj je mogućnost da usavrši svoju kreativnost.

„U doba zatvaranja i korone, takve vrste online edukacije su bile korisne za sve mlade ljude pa i za mene. Sada je to već moj hobi i uvijek nađem vremena za njega, jer najviše volim provoditi vrijeme praveći nakit“.

Sonja ističe da joj ovaj hobi ne oduzima dragocjeno vrijeme za učenje, već naprotiv, kako kaže, mladi trebaju biti što više kreativniji, kako bi bili što više uspješniji i u svom školovanju.

„U meni kreativnost i ovaj hobi bude dodatno motivaciju da budem što uspješnija u svim poljima, a svakako ovakav vid hobija može mi donijeti i džeparac, tako da je korisno u svakom smislu. Na ovaj način trudim se da usavršavam i svoje poslovne vještine“.

Sonja kaže da je njen nakit odraz njene ličnosti i kreativnosti. Inspiraciju vidi u svemu što je okružuje.

„Koristim razne tehnike. Fimo masa mi je omiljena. Iako malo ljudi zna čime se bavim, uvijek volim nešto napraviti za druge i obradovati ih“.

Sonjina kreativnost i radinost na stepeniku je više i zbog činjenice da je upravo njena rukotvorina pobjednička u nagradnoj igri Zaštitne radionice. Glasovi pratilaca fejzbuk grupe, kao i kreativni žiri Zaštitne radionice, izglasali su nakit njenih ruku djelo i zahvalujući tome, Sonja je dobila besplatno materijal za izradu nakita.

„Bila je zaista velika konkurencija, i hvala puno ljudima koji su prepoznali moj rad i što su mi na taj način još više dali vjetar u leđa da i dalje stvaram i izražavam svoju kreativnost kroz hobi koji zaista mnogo volim“.

Jedinstvenost Zaštitne radionice čine njeni korisnici i rezultati njihovog rada i kreativnosti. Među njima je svakako i naša Sonja Stanković, čije rukotvorine možete naći u izložbeno-prodajnom prostoru Fondacije „Zajednički put“, kojih će, ne sumnjamo, nakon ove nagrade, uskoro biti još više!