Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

Seka sapuni

Mlada Prijedorčanka Mladena Stupar može da posluži kao dobar primjer preduzetništva. Po završetku studija, a u nedostatku posla, Mladena je riješila da pokrene sopstveni posao. Imala je želju da radi nešto korisno i kreativno, nešto u čemu će moći da uživa.  Odlučila se za proizvodnju domaćih sapuna i konkurisala za Program podsticaja razvoja preduzetništva kod mladih „Startap Srpska“, gdje su joj i odobrena sredstva. Zahvaljujući tim sredstvima otvorila je svoju radionicu proizvodnje domaćih sapuna i postala vlasnik malog biznisa pod nazivom „Seka soap“.

„To su sapuni kojima je osnovna namjena da očiste i njeguju sve tipove kože. Ne dodajem nikakve boje i mirise, niti aditive i konzervanse, čak ne dodajem ni palmino ulje. Sapuni su na bazi domaćeg kozijeg mlijeka, a sve biljke koje dodajem su iz naše bašte i nisu tretirane nikakvim hemijskim sredstvima“, rekla nam je Mladena.

„Sam proces proizvodnje ne zahtijeva mnogo vremena, potrebno je izdvojiti dva do tri sata, najvažnije je da se spoje svi sastojci, dobro izmješaju i izliju u kalup. Sledeći dan mogu da se vade iz kalupa i sijeku, ali moraju da miruju najmanje četiri sedmice da bi se prirodno osušili i bili spremni za upotrebu.“ objasnila nam je Mladena.

Mladena je mlada majka dva dječaka, domaćica i supruga, a činjenica da je lice s invaliditetom je nije omela da se ostvari na svim životnim poljima. Njeni sinovi, iako su još mali, ponosni su na svoju majku, a po njima dva sapuna nose ime , kao i po imenima djece njenog brata: „Filip“, „Jakša“, „Marta“ i „Louise“.

„Filip“ je sapun sa dodatkom kukuruzovog brašna, granulice brašna rade blagi piling kože i tako dodatno čiste i odstranjuju mrtve ćelije sa kože, omogućavajući joj da diše slobodno. U njega je dodato i etersko ulje ruzmarina koje dodatno podstiče cirkulaciju kože.

„Jakša“ je sapun sa aktivnim ugljenom, preporučuje se koži sklonoj mitiserima i bubuljicama.

„Marta“ sapun je obogaćen sušenim biljem lavande i ruzmarina iz domaćeg biološkog uzgoja. Lavanda i ruzmarin su aromatično i ljekovito bilje čije su blagodati pouznate od davnina. Tu je i etersko ulje lavande, koje regeneriše, umiruje i dezinfikuje kožu.

„Louise“ dolazi sa dodatkom ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Maslinovo ulje se široko primjenjuje u kozmetičkim preparatima zbog dobrobiti koje ima za kožu. Zato u ovom sapunu, zajedno sa kozijim mlijekom, maslinovo ulje ima glavnu ulogu.

Od skora su iz mirisne radionice „Seka soap“ izašli i  novi sapuni: „Blanka“, „Sara“, „Sofija“ i „Viktor“.

„Blanka“ je sapun sa dodatkom kurkume koja obiluje vitaminima i mineralima, sadrži vitamin B6, mangan, gvožđe, obiluje antioksidansima, bori se protiv nesavršenog tena i fleka.

„Sara“ sapun je sa dodatkom mente čije su blagodeti poznate od davnina, a omiljena je zbog prijatnog mirisa. Menta djeluje antibakterijski, antivirusno, antiseptički, analgetski i umirujuće. Sadrži A vitamin.

„Sofija“ je sa dodatkom sušenog kantariona i nevena, za čiju se ljekovitost i protuupalnu moć zna od davnina.

„Viktor“ je sapun za kosu sa dodatkom sušene koprive, ruzmarina i eteričnog ulja ruzmarina. Kopriva spriječava opadanje kose, reguliše masnoću i jača kosu, dok ruzmarin stimuliše cirkulaciju krvi i time potpomaže rast kose.

U najavi je i sapun „Emina“, koji je sa dodatkom bademovog ulja.

Ponosni smo na činjenicu da je Mladena od skora član naše Zaštitne radionice, te da njene sapune možete pronaći kod nas. Mnogo naših sugrađana je već isprobalo ove divne sapune i imaju samo riječi hvale za njih.