Andrea je rođena  22.11.1997. godine u Prijedoru, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je 2021. godine na odsjeku engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Posao profesora engleskog jezika je zapravo ostvarenje mog dječijeg sna, jer sam već kao osnovac po prvi put tu želju izrazila. Oduvijek mi je učenje istog bilo zanimljivo, jer mi je činjenica da bih mogla otići u bilo koji dio svijeta i sporazumjeti se sa ljudima na jeziku koji nije moj maternji bila fascinantna. To je, valjda, ljubav sa kojom se čovjek rodi i zna da je to to čime će se u životu baviti, što se, godinama kasnije, stvarno ispostavilo tačnim.

U sklopu metodičke prakse, imala sam priliku da predajem na kursu za studente i radnike Univerziteta u Banjoj Luci koji se održava na Filološkom fakultetu, a isto tako i da predajem u privatnim školama stranih jezika u Banjoj Luci, te da na taj način steknem iskustvo sa raznim starosnim grupama što je neophodno za ovu profesiju.

Engleski jezik je uopšteno jedan od najrasprostranjenijih u svijetu (zbog čega se nerijetko naziva „globalnim jezikom“), pa nam je stoga i neophodan – bilo to zbog tehnologije koja nas okružuje, sporazumijevanja sa ljudima prilikom posjeta stranim državama ili želje da savladamo jezik čije se poznavanje zbog svoje rasprostranjenosti počinje smatrati opštom kulturom. Učenje stranog jezika nam otvara razne mogućnosti, kako poslovne, tako i društvene: daje nam priliku da upoznamo ljude sa drugih krajeva svijeta, njihove kulture i način života - te samim tim shvatamo da izreka „Jezici su prozor u svijet!“ stvarno ima smisla!