Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

Nema druge naknade koju volonteri dobijaju osim sreće, radosti i mira. Zna to dobro i devetnaestogodišnji Nedeljko Gavranović iz Prijedora, koji se volontiranjem bavi više od pet godina. Nedeljko je u ovoj godini ostvario fascinantnih 1030 volonterskih sati.

„Volontirao sam na raznim međunarodnim događajima, projektima, festivalima širom Bosne i Hercegovine. Svi možemo na jedan ili drugi način doprinijeti da ovaj svijet učinimo boljim mjestom. I upravo i to jeste moja misija, da kroz svoj volonterski angažman učinim svoje okruženje boljim mjestom za svoje sugrađane,a i šire“.

Da je Nedeljko svojim volonterskim angažmanom i volonterskim satima nadmašio većinu volontera, svjedoči činjenica da je upravo on proglašen kao najbolji volonter u ovoj godini.

„Nagrada za najboljeg volontera je najviša nagrada u toj oblasti u Republici Srpskoj, te sam počastvovan što sam baš ja odabran od strane Ministarstva porodice, omladine i sporta, da budem nagrađeni volonter“.

Velikom opusu Nedeljkovog volonterizma  pripadaju mnoge aktivnosti. Koordinator je volonterima u Udruženju „Kozara Utra Trail“, koje je organizovalo šest međunarodnih trail trka. Takođe, koordiniše na „Run-more Weekend“ festivalu, u banjalučkom Udruženju građana „Radost“, a bio je i dio volonterskog tima Sarajevskog polumaratona. Osim navedenog, Nedeljko je ove godine pohađao i Osmu generaciju mladih lidera.

„Da se prijavim na Školu liderstva, prvenstveno me navelo to da steknem nova iskustva i saznanja u tako velikom programu. Osim toga, imali smo i besplatni kurs engleskog jezika, što mi je dodatno dalo motiva da budem dio takvog projekta. Projekat Škole liderstva, po meni je jedan od najkvalitetnijih u Prijedoru. Kvalitetne radionice, predavači, dobra atmosfera, samo su dio pozitivnih utisaka, koje preporučujem svima“.

Ovaj humani Prijedorčanin, završio je medicinsku školu, a svoje formalno obrazovanje nastavio je upisavši Medicinski fakultet u Foči. Iako planira da većinu vremena provodi učeći, Nedeljko poručuje da neće posustati u svom budućem volonterizmu.

„U narednom periodu ću se posvetiti volonterizmu i promociji volonterizma i aktivizma mladih u Republici Srpskoj, kako bismo iz godine u godinu imali što više volontera. Poručujem mladima da izađu iz svoje zone komfora, te da volontiraju, jer svaka volonterska aktivnost mnogo znači i pomaže da spoznamo i unaprijedimo sebe“.

Zamislite samo kako bi izgledao svijet da smo svi dobrovoljci-volonteri. Svi možemo na jedan ili drugi način doprinijeti da ovaj svijet učinimo boljim mjestom. Neka nam uzori i pokretači budu Nedeljko, a i svi volonteri ovog svijeta! Bez obzira koliko malo možete pomoći nekome, nemojte se suzdržavati,već pomozite! Volontirajte! Vaša Fondacija „Zajednički put“.