Fondacija “Zajednički put”  projektom:  Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i volontera - “Volonter, za inkluzivnu i pristupačnu budućnost” obilježava ove važne datume nizom aktivnosti kroz cijeli mjesec decembar.

Ovim projektom želimo da javnosti ukažemo na svakodnevne probleme i izazove kojim se osobe s invaliditetom susreću, ali i promovisati njihove sposobnosti i mogućnosti.  Akcija “Dani otvorenih vrata Zaštitne radionice” održava se u vrijeme kada mnoge organizacije obilježavaju  Međunarodni dan lica s invaliditetom, tako da mogu pozvati svoje korisnike da se pridruže planiranim događajima. Ovim putem pozivamo i sve građane da posjete Zaštitnu radionicu i vide šta sve rade i mogu osobe s invaliditetom, da pogledaju njihove proizvode i na taj način daju doprinos ovom važnom datumu. Akcija “Dani otvorenih vrata" Zaštitne radionice trajaće tokom cijelog mjeseca decembra i svi ste dobrodošli.  Podržimo njihov rad i dajmo im energiju da nastave sa svojim trudom i zalaganjem.

Takođe, 10. decembra organizujemo, zajedno sa našim drugarima iz Udruženja roditelja djece s posebnim potrebama Neven, kićenje jelke u parku na Pećanima, gdje ćemo svi skupa, uz pomoć volontera, okititi jelku čestitkama i dekoracijama koje su naši drugari sami napravili i osmislili. Ova akcija ne može da se sprovede bez volontera, što nam govori i o njihovoj važnosti u podršci licima s invaliditetom. Svi građani Prijedora su dobrodošli. 

Nakon toga nam predstoje novogodišnji praznici i Novogodišnji sajam, na kojem će Zaštitna radionica izlagati proizvode svojih korisnika. Posjetite nas, obilježimo ove značajne datume zajedno.

Projekat: Obilježavanje Međunarodnog dana osoba  s invaliditetom i volontera - “Volonter, za inkluzivnu i pristupačnu budućnost” realizuje UG “Zajednički put mladih”, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.