Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

U JU "Centar Sunce", počela je sa radom radionica izrade unikatnog nakita, koju pohađaju učenici ustanove u okviru svoje praktične nastave. Na ovaj način nastavljena je saradnja JU "Centar Sunce" i prijedorske Fondacije "Zajednički put", sa ciljem unapređenja ekonomske samostalnosti- samozapošljavanja mladih ljudi, posebno mladih s invaliditetom i drugih nezaposlenih građana ove regije.

Fondacija "Zajednički put" donirala je novčana sredstva za materijal koji se koristi u okviru ove Zaštitne radionice. Zahvaljujući donaciji, učenici JU „Centar Sunce“, ubuduće mogu nesmetano ispoljavati svoju kreativnost, koja im pomaže u sticanju što veće samostalnosti.

Andriana Stipić, u ovoj ustanovi je zaposlena već šest godina. U sklopu „Zaštitne radionice“, učenicima drži praktičnu nastavu.

„Radimo te neke jednostavnije nakite sa cirkonima, ono nešto, što je u skladu sa mogućnostima naše djece.“

Djeca i mladi sa umanjenim sposobnostima, nerijetko su isključena iz savremenog društva, i ovakve radionice samo mogu donijeti pozitivne rezultate u njihovom napredovanju.Našim učenicima, kaže Adriana, ova ustanova je sve. Najveći dio svog vremena provode u ovoj školi, i zbog toga, pomoć Fondacije „Zajednički put“, ima još veći značaj.

„Našim učenicima praktična nastava je možda i najbitnija. Mi nastavnici, tu smo da im maksimalno pomognemo i da ih uputimo na koji način da dođu do rezultata. Bez podrške Fondacije, koja nam je donirala novčana sredstva za naš materijal, od ove priče ne bi bilo ništa.“

"Zaštitna radionica" realizuje se uz podršku Osnivača Fondacije i njenog najvećeg donatora Semire Hoffmann, te Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske. Upravo na ovaj način, želi se poslati poruka da djeca i omladina sa umanjenim sposobnostima znaju biti i te kako kreativna, a za to im je potrebna pomoć svakog člana našeg društva. Kruna njihovog angažovanja i rada, jesu finalni proizvodi, koji kupcima njihovih rukotvorina, nisu samo obični kupljeni proizvod, nego nešto mnogo više.