Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

Prijedorčanka Dragana Kosanović, svojom kreativnošću oduševljava ljude oko sebe. Što rukama dotakne, za kratko vrijeme, to postane pravo unikatno djelo. Dragana je majka troje, sada već velike djece. Kako i sama kaže, maksimalno se trudila da djecu izvede na pravi put, a kao uzorna majka, svoje slobodno vrijeme nije uzalud trošila, već je svoju kreativnost dovela do savršenstva. Svoj talenat već godinu dana dijeli sa ostalim korisnicima „Zaštitne radionice“ Fondacije „Zajednički put“. Kako i sama kaže, ovo je samo njen veliki početak.

Svoje putovanje u kreativnosti Dragana je započela izradom nakita. Osim unikatnog nakita, u prodajnim kapacitetima „Zaštitne radionice“, nalaze se i Draganine torbe, haljine, pokoji pončo, a poručuje, u Fondaciji će se naći i još mnogo toga. Dragana ima drugačiji stil rada. Ponjenim riječima, mnogo se trudi da njeni proizvodi odišu originalnošču, do te mjere, da ponekad i ne pokrije troškove uloženog. Zahvaljujući predanom radu, Dragana na ovaj način i zarađuje.

„U Zaštitnoj radionici sam od samih njenih početaka. Sama priča o ovoj radionici je sjajna. Svi mi koji stvaramo, a nemamo gdje izložiti svoje rukotvorine, na ovaj način imamo priliku promovisati svoje proizvode. Sve ovo izloženo ima neku svoju priču, emociju. Zahvalno je to što svi mi ovdje imamo priliku. Od djece, pa i do najstarijih korisnika radionice.“

Dragana kaže, sa izradom raznih rukotvorina počela je spontano. Na početku je sve to krenulo amaterski. Do sada, Draganine stvari su došle do velikog broja ljubitelja njenog rada, kako preko nje same, tako i zahvaljujući izložbenom prostoru Zaštitne radionice.

„Poručujem mladim ljudima da zaista vrijedi pridružiti se našoj porodici. Na ovaj način mnogi ljudi, pogotovo mladi, imaju mogućnost proširiti svoje vidike, naučiti dodatne stvari, a samim tim, u situaciji kada je zaista i teško doći do nekog novca, ovdje omladina ima mogućnost i zaraditi. Naravno, sve zavisi koliko će neko i ulagati u svoje potencijale.“

Ova četrdesetjednogodišnja Prijedorčanka se nada da će njenim stopama u kreativnom radu, nastaviti mnogi mladi ljudi. Dragana poručuje, za ostvarenje snova nikada nije kasno. I sama je primjer da uz mnogo želje, volje i ljubavi, za relativno kratko vrijeme se može ostvariti veliki napredak. Krenite stopama Dragane Kosanović i postanite novi korisnik „Zaštitne radionice“.

Više o tome pogledajte na ovom linku.