Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

Zaštitna radionica Prijedor će od 27. maja ove godine organizovati prodajne štandove svakog petka do kraja juna mjeseca kao dio “Kreativnog ljeta :)” 2016. Prodajni štandovi će biti postavljeni na Trgu Majora Zorana Karlice u periodu od 10:00-15:00h.

Zaštitna radionica u Prijedoru predstavlja rezultat projekta „Inkluzivno preduzetništvo“. Kroz taj projekat je 50 direktnih učesnika koji su činili zainteresovani mladi učenici srednjih škola razvili poslovne ideje u cilju podizanja ekonomske samostalnosti mladih. Zaštitna radionica je počela sa radom u okviru druge faze realizacije navedenog projekta, 23. januara 2015.

Osnovni motiv za pokretanje ovog projekta bila je organizovanost i posvećenost, kako učenika, tako i nastavnika JU „Centar Sunce“ na izradi različitih unikatnih rukotvorina. Pored toga, u cilju što inkluzivnijeg i ravnopravnijeg učešća svih mladih iz Prijedora, bili su uključeni i učenici svih srednjih škola, kao i nezaposleni kreativci.

Zaštitna radionica je osnovana prvenstveno u cilju podrške u samozapošljavanju mladih ljudi, sa posebnim akcentom na mlade sa invaliditetom, ali i ostalih, trenutno nezaposlenih lica sa područja grada Prijedora. U Zaštitnoj radionici je do sada izloženo više od 3 000 unikatnih i rukotvorina, rađenih mnogim tehnikama: krojački proizvodi, bravarski proizvodi, unikatni nakit, proizvodi od drveta, dekorativni predmeti, predmeti ukrašeni decoupage tehnikom, vez, heklani proizvodi, umjetničke slike i mnogi drugi.

Prodajom tih unikatnih rukotvorina kroz Zaštitnu radionicu, naši izlagači su ostvarili promet od oko 9 000 KM od otvaranja do danas.

U decembru 2015. godine, pokrenuta je Vlastita proizvodnja zaštitne radionice koja okuplja pet djevojaka koje izrađuju unikatne ramove za fotografije i unikatni nakit i ona, pored 125 učenika iz JU Centar „Sunce“ predstavlja najznačajnijeg izlagača Zaštitne radionice.

Do sada je organizovano preko 20 prodajnih izložbi Zaštitne radionice, pored uzimanja učešća u svim manifestacijama koje su se organizovale u Prijedoru. Ovim putem pozivamo sve poštovaoce našeg rada da nas posjete!