Međunarodni dan mladih: izvrsnost i inkluzivnost je projekat nastao iz potrebe intenzivnog usavršavanja mladih pijedorske regje, izvrsnih mladih i mladih iz osjetljivih kategorija za poznavanjem stranih jezika kako bi stekli napredne vještine komunikacije na stranom jeziku, a koje bi im omogućili ostvarivanje dodatnih mogućnosti.

Učesnici projekta imaju mogućnost da biraju da li će da uče engleski, njemački ili italijanski jezik. U sklopu kursa stranih jezika polaznici će pisati biografije na odabranom jeziku, te na taj način poboljšati svoju konkurentnost na tržištu rada ili prilikom apliciranja za stipendije.

Pored učenja stranih jezika, za sve zainteresovane korisnike projekta biće organizovane radionice izrade rukotvorina u Zaštitnoj radionici Fondacije „Zajednički put“. Na taj način mladi će osim mogućnosti da iskažu svoju kreativnu crtu imati mogućnost i da plasiraju svoje proizvode na tržište bez ikakve naknade.

Projekat je namjenjen mladima prijedorske regije od 16 do 30 godina starosti, koji potiču iz različitih društvenih i socijalnih kategorija

Prijaviti se možete do 12.10.2019. godine na email adresu: info@fondacijazajednickiput.org fondacija.uw@gmail.com, putem telefona (viber) 066/399-949 ili lično u našoj kancelariji na adresi Majora Milana Tepića bb (pored fotokopirnice GLS Design).

Projekat "Međunarodni dan mladih: izvrsnost i inkluzivnost" je podržan od strane Ministrastva porodice, omladine i sporta RS, Grada Prijedor i predsjednice Fondacije "Zajednički put" Semire Hoffmann.