Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

U subotu je u Školi stranih jezika Fondacije“Zajednički put“ održan info čas za prijavljene polaznike pripremne nastave za polaganje Goethe ispita za B2 nivo. Polaznici su upoznati s načinom rada u narednom periodu i u dogovoru sa profesoricom dogovorili termine za narednih šesnaest školskih časova.

Goethe-Zertifikat je međunarodno priznat dokument kojim se potvrđuje poznavanje njemačkog jezika za određeni nivo. Posjedovanje ovog certifikata omogućava studiranje i zaposlenje u zemljama njemačkog govornog područja.

S ciljem da polaznicima kursa u našoj Školi, ali i drugim sugrađanima, omogućimo što bolju pripremu za polaganje ovog važnog ispita, organizujemo pripremnu nastavu. Pripremna nastava podrazumjeva prolaženje same forme testova, pisanja sastava, vježbe čitanja, kao i usmenog izražavanja.

Profesorica Biljana Simić godinama radi u našoj Školi stranih jezika kao profesor na svim nivoima, a pored važnosti pohađanja kursa, smatra da je od velike koristi i pohađanje ovakve nastave. "Pripremna nastava za polaganje Međunarodnih ispita je vrlo efikasna i efektivna nastava koja kandidatima ukazuje na tehniku polaganja samog ispita, uz pretpostavku da svojim znanjem zadovoljavaju odgovarajući nivo za koji se spremaju. Često sam u prilici da čujem kako su kandidati izašli na polaganje neznajući kako taj ispit uopšte izgleda - što je za njih bio šok! U praksi se pokazalo da kandidati, koji prođu pripremu i upoznaju se sa samom formom ispita i tehnikom pologanja, mnogo sigurniji i spremniji izlaze na polaganje i ostvaruju daleko bolje rezultate. Ako uzmemo u obzir da ispiti na B nivoima traju oko 200 minuta, razumljivo je koliko je to ozbiljan i obiman ispit. Zbog svega navedenog toplo preporučujem svim zainteresovanim kandidatima da se prijave i da zajedno razbijemo predrasude koje su prisutne kada je njemački jezik u pitanju“, kaže Biljana.

Pripremna nastava se u Školi stranih jezika Fondacije „Zajednički put“ organizuje periodično, u prema potrebama polaznika. Kompletna nastava obuhvata šesnaest školskih časova, a dinamika trajanja kursa je prilagođena korisnicima kursa.

Nastava za polaznike pripremne nastave za polaganje Goethe ispita za B2 nivo počinje u srijedu subotu 20.04.2019.

Više o pripremnoj nastavi pročitajte ovdje.