Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

Bogat si onoliko koliko jezika znaš. Iako je tek sedmi razred osnovne škole, zna to jako dobro i Matea Janjić.  Matea, osim što je odličan učenik, takođe, u svoje slobodno vrijeme uči i strane jezike. Za nju nije problem učiti dva strana jezika- njemački i engleski.

Dvanaestogodišnja Matea, korisnik je programa Škole stranih jezika Fondacije “Zajednički  put”. Nije joj problem da njemački jezik uči i sa starijim kolegama, dok engleski izučava na kursu namijenjenom za učenike osnovnih škola, uzrasta od 8 do 14 godina.

„Mali“ ljudi nas i te kako mogu pozitivno iznenaditi svojim zrelim razmišljanjem. Među njima je upravo i Matea, koja je već prepoznala benefite učenjem stranih jezika. I sama kaže, da će poznavanjem većeg broja stranih jezika, kada odraste, imati veće mogućnosti za kvalitetnije studiranje i pronalazak posla iz snova.

„Za mene učenje stranih jezika znači proširivanje naših malih mozgova, i da steknem nešto u budućnosti. Da bih postigla svoje ciljeve, moram znati i neke strane jezike“.

Iako je Matea na naprednijem i višem A 1-2 nivou njemačkog jezika, kaže da više voli učiti engleski jezik sa svojim drugarima. Zadovoljna je i predavačkim sposobnostima profesora Škole stranih jezika.

„Profesori nam zaista sve fino objasne. Na kursu nam je fino i zanimljivo. Puno mi znači što idem sa drugarima na jezike, jer se tada još više nauči“.

Osim što voli strane jezike, Matei su hobi slušanje muzike, a voli i da šeta po prirodi. Kaže da je još rano da planira, u kom pravcu će se školovati u budućnosti, ali od učenja stranih jezika neće odustajati. Naprotiv, u budućnosti želi naučiti što više jezika. Kako i sama kaže, kada poraste biće poliglota.

Neka i vaša djeca na vrijeme krenu usavršavati i izučavati strane jezike. U namjeri da kod mališana razvijamo timski duh, u okviru kursa stranih jezika  za učenike osnovnih škola, uzrasta od 8 do 14 godina, nudimo interaktivnu nastavu, veliki broj kreativnih časova, rad u paru i rad u malim grupama, kako bi željeni jezik naši najmlađi što bolje savladali. Ono što je najbitnije, nudimo 50% konverzacijskih časova. Više o našoj ponudi, pročitajte na ovom linku!