Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

Prijedorčanka Tamara Došen, studentkinja je prijedorske Visoke medicinske škole, četvrta godina, smjer sanitarno inženjerstvo. Ova mlada djevojka, osim što je odličan student, bavi se i za žene neobičnim hobijem. Tamara je ženski fudbalski sudija.

Ona je primjer da žene mogu i te kako mnogo u fudbalu. Osim što je  dvije godine aktivno trenirala fudbal u Novom Gradu, dvadesetdvogodišnja Prijedorčanka, otišla je i korak dalje. Tamara je asistent sudija u ženskoj Premijer ligi BiH. Njeno putešestvije u suđenju, krenulo je nakon što se prijavila na konkurs 2015. godine. Ne dijeli Tamara pravdu samo ženama na fudbalskom terenu. Tamara je sudija i fudbalerima, na utakmicama muške područne lige ovog sporta. Fudbal je zavoljela još u djetinjstvu.

„Ljubav prema fudbalu sam stekla, jer sam odrastala u takvoj sredini, gdje se fudbal igrao na svakom koraku, tako da sam već od malena rasla uz ovu igru. Uz to, počela sam gledati utakmice, tako da je na taj način sve i krenulo“.

Iako je dijeljenje pravde na fudbalskim utakmicama odavno rezervisano većinom za muškarce, Tamara je dokaz da se to i te kako mijenja. Tamara kaže, na početku se susretala i sa predrasudama, ali se i to vremenom promijenilo.

“Predrasuda je sve manje, jer se ženski fudbal u BiH igra već šest godina, tako da su se svi već i navikli na cure. Kako na one koje igraju, tako i na one koje sude”.

Kada izađe iz kopački i sudijskog dresa, Tamara je kao i svaka devojka njenih godina. Osim što je apsolventkinja na Visokoj medicinskoj školi u Prijedoru, Tamara obogaćuje svoje znanje i neformalnim obrazovanjem. Svjesna da se u današnje vrijeme mora znati barem jedan strani jezik, Tamara ne gubi vrijeme, već usvaja vještine i znanja engleskog jezika u Školi stranih jezika Fondacije „Zajednički put“.

„Engleski jezik sam upisala zbog mog daljeg napredovanja, kako sa školom, tako i sa suđenjem. Što se tiče predavanja i profesorice, ima odličan pristup i način na koji predaje. Od početka sam u Školi stranih jezika. S obzirom na to da sam na A1 nivou bila prezadovoljna, nastavila sam učenje engleskog i na A2 nivou, i svakako, planiram nastaviti i nakon ovog nivoa“.

Tamara planira da u skorijoj budućnosti diplomira i da ostane u svom rodnom gradu. Poručuje da u sudijskom pozivu zaista uživa, te da će u fudbalu i dalje graditi svoju karijeru.