U okviru VIII ciklusa programa Škola stranih jezika Fondacije Zajednički put završen je upis na ubrzane kurseve stranih jezika. U proteklih nekoliko dana počela je nastava za sve upisane korisnike, njih preko 80. Profesori su na uvodnim časovima upoznali svoje polaznike sa osnovama jezika i nivoa koji će pohađati naredna četiri mjeseca, kao i s udžbenicima po kojima će raditi u narednom periodu. Kao i do sada, nastava će biti bazirana prvenstveno na komunikativnom pristupu.

Grupe koje su formirane u ovom zimskom upisu su A1-1, A1-2, A2-1 i A2-2 za njemački jezik, te grupe za A1 nivo za francuski i italijanski jezik.

Svi korisnici naših kurseva plaćaju samo participaciju u pokriću troškova programa „Škola stranih jezika“ koja za ubrzane kurseve iznosi 40,00KM, odnosno 120KM ukupno, uz mogućnost plaćanja u tri rate.

Pored redovne nastave svim polaznicima će i dalje biti dostupna besplatna instruktivna nastava koju organizujemo u cilju olakšavanja učenja i praćenja nastave, za sve polaznike koji su bili spriječeni prisustvovati nekom od časova.

Ubrzani kursevi stranih jezika održavaju se tri puta sedmično po devedeset minuta (dva školska časa) u trajanju od dva mjeseca, u ukupnom fondu od 40 ili 50 časova. Edukacija se odvija u prostorijama JU Centar Sunce, u popodnevnim i večernjim terminima.

I u VIII ciklusu Škole stranih jezika polaznicima će biti obezbjeđeno besplatno karijerno savjetovanje o čemu će polaznici biti blagovremeno obavješteni.