U petak 19.10.2018. učenici – polaznici Kursa za djecu su imali priliku prisustvovati prvoj planiranoj sportskoj aktivnosti i učestvovati na jedom od treninga.

U okviru VIII cilusa programa Škola stranih jezika Fondacije „Zajednički put“ pokrenut je i kurs za djecu osnovnih škola uz sportsku aktivnost.

Dosadašnjim komuniciranjem sa najmlađim polaznicima i njihovim roditeljima uvidjeli smo potrebu da djeca uče strane jezike u odvojenim grupama, sa svojim vršnjacima. Kako Škola stranih jezika uvijek nudi nešto više i drugačije, tako je nastavljeno i u planiranju aktivnosti djece koja pohađaju kurseve stranih jezika.

S obzirom na to da je sport jako bitan za fizički i psihički razvoj djece, uz interesantnu i dinamičnu nastavu učenja nekog od stranih jezika, korisnici imaju priliku da posjete razne sportske klubove i aktivno učestvuju na treninzima.

Ovoga puta korisnici su imali priliku prisustvovati treningu judo kluba „Prijedor“ i usvajati osnove tog sporta. Odlično su se uklopili sa vršnjacima i zajedno odradili trening.

Judo klub „Prijedor“ ima treninge tri puta sedmično u sportskoj sali Centra „Sunce“. Treninzi su namjenjeni djeci uzrasta do 15 godina, a mjesečna participacija je 25KM.