Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

Ivana Crnić iz Prijedora, dugi niz godina je trener u prijedorskom karate klubu „Rudar-Celpak“. Ivana je od malih nogu u karateu, a danas je nosilac majstorskog zvanja 3. DAN. Ivana je među onim ljudima, koji konstantno rade na svom usavršavanju. Naredni joj je izazov, da u potpunosti savlada vještine njemačkog jezika. To upravo čini u Školi stranih jezika Fondacije „Zajednički put“.

Ivana Crnić je ponosna vlasnica impresivne karijere u karateu. Višestruka šampionka bivše BiH, kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj konkurenciji, bila je i članica jugoslovenske reprezentacije u ovom borilačkom sportu. Ivana je  zavrsila fakultet za fizicko vaspitanje i sport, na Odsjeku za sport, smjer Menadžer sporta. Uz njenu izvrsnost u karateu, fakultet joj je donio i zaposlenje kao referenta za marketing i organizovanje u sportu u prijedorskoj  Dvorani „Mladost“. Kako i sam sport u kom je Ivana podstiče samodisciplinu i istrajnost u svemu, Ivana je mišljenja da svaki dan čovjek treba raditi na sebi, kako bi postigao i dostigao svoje ciljeve. Upravo to Ivana i dalje radi, učeći njemački jezik u Školi stranih jezika, Fondacije „Zajednički put“.

„Osim mojih privatnih razloga, njemački učim i iz razloga što sam mišljenja da čovjek svakodnevno treba raditi na sebi. Meni to naravno ne ide teško, jer sam majstor u borilačkoj vještini, koja zahtjeva istrajnost u svemu. Veoma sam zadovoljna programom koji nudi Škola stranih jezika. Mogu reći da sam dosta toga naučila za ova dva mjeseca. Iskreno, samu sebe sam iznenadila“.

Ivana pohađa ubrzani kurs A1-1 nivoa njemačkog jezika Škole stranih jezika. Ne krije zadovoljstvo upravo ovom dinamikom učenja.

„Program po kojem učimo njemački jezik mi zaista prija. Kada bilo šta učim, učim sa velikom posvećenosti, i rezultati nikako ne mogu izostati. Kada i sa druge strane postoji posvećenost, tj. posvećenost od naše profesorice Darije, znanje mora biti usvojeno. Zaista moram pohvaliti našu profesoricu Dariju, koja svojom mladošću, znanjem i ljepotom časove donosi na poseban način, gdje mi polaznici zaista za kraće vrijeme možemo naučiti mnogo“.

Prijedorčanka Ivana Crnić je udata i ponosna je majka jednog sina. A kako i ne bi bila ponosna, kada je majka Prijedorčanina Nevena Crnića, mladog umjetnika, sa prelijepim glasom lirskog baritona. Neven nije samo ponos svojih roditelja, već je ponos Prijedorčana. Mladi operski pjevač pohađao je prijedorsku Muzičku školu „Savo Balaban“. Vlasnik je mnogih prvih nagrada u toku srednjeg obrazovanja iz solo pjevanja. Neven je završio solo pjevanje na prestižnoj muzičkoj akademiji „KUG“ u Gracu. Angažovan je u Operi u Gracu. Talentovani Prijedorčanin učestvuje na svjetskoj sceni, sa svjetski poznatim operskim velikanima. Tri godine za redom, učestvuje na svjetski poznatom festivalu „Mocartov festival“, koji se održava u Salzburgu. Najveća podrška su mu njegovi roditelji. Upravo njegovi uspjesi su jedan od razloga, zašto je Ivana odlučila naučiti njemački jezik.

„U nekoliko navrata sam imala priliku prisustvovati tim veličanstvenim događajima, koji okupe najveće umjetnike iz cijelog svijeta. To su impresivni festivali. Bude čudno kada se nađete u takvom društvu a niste vješti u njemačkom jeziku. Odlučila sam da to promijenim. Svakako, nikad se ne zna gdje vas životni put može odvesti, a pravo mjesto za učenje stranih jezika, upravo jeste Škola stranih jezika Fondacije „Zajednički put“, i svima je toplo preporučujem“.

Ivana i njen suprug, nastavljaju biti najveća podrška svom sinu. U julu ove godine, čeka ih putovanje u Salzburg, na najveći Mocartov festival, gdje će i ove godine učestvovati poznati Prijedorčanin, njihov sin Neven. Ivana u šali kaže, ove godine ide spremnija, potkovanija u poznavanju jezika velikog Mocarta. Nastavlja Ivana i sa učenjem njemačkog jezika i u proljetnom ciklusu.

Ponosna je i Fondacija „Zajednički put“ na naše korisnike kao što je Ivana. Upravo iz tih razloga, Fondacija „Zajednički put“, i njen najznačajniji donator Semira Hoffmann, i dalje će nuditi prilike i znanja kroz razne programe i aktivnosti. Učite i vi njemački jezik na najkvalitetniji i najpovoljniji način. Pridružite nam se upravo sad, u proljetnom upisu Škole stranih jezika. Prijave traju do 20. aprila!