Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

U skladu sa željama sve većeg broja zainteresovanih izvan Prijedora za učenjem stranih jezika u Školi stranih jezika Fondacije „Zajednički put“, pokrenuta je aktivnost učenja stranih jezika putem online platformi za internet komunikaciju (Skype, Facebook talk, Gmail talk i sl.).

Od 07. oktobra 2015. godine, u okviru Škole jezika Fondacije “Zajednički put”, počeo je kurs norveškog jezika koji za sada pohađaju 4 polaznika iz Kozarske Dubice, koji zbog fizičke udaljenosti ne bi bili u mogućnosti da prisustvuju  redovnom kursu. Ovako koncipiran kurs predstavlja idealnu opciju za zainteresovane izvan Prijedora, jer polaznici imaju mogućnost da po izuzetno povoljnim cijenama, u odabrano vrijeme, uče strani jezik iz topline svoga doma.

On-line kurs za ovu grupu polaznika će trajati 3 mjeseca, a časovi se održavaju dva puta sedmično, u dogovorenim terminima, kroz komunikaciju predavača i polaznika kursa putem platformi za internet komunikaciju.

Od sljedećeg ciklusa Škole stranih jezika, Fondacija „Zajednički put“ planira uvesti on-line učenje u redovan program, na bazi stečenih iskustava, kako bi se pružila prilika za učenje stranih jezika i  pojedincima koji nisu u mogućnosti da fizički prisustvuju nastavi koja se trenutno odvija u prostorijama JU “Centar Sunce” Prijedor. Takođe, biće razmotrene i mogućnosti pokretanja sličnih kurseva i u drugim opštinama prijedorske regije u narednom periodu. Svi zainteresovani izvan Prijedora mogu izraziti svoje ineresovanje za pohađanje stranih jezika u svojoj opštini ili putem internet platforme na kontakte Fondacije „Zajednički put“.

Upis u naredni ciklus Škole stranih jezika biće organizovan krajem januara, odnosno početkom februara 2016. godine. Škola jezika ima za cilj da omogući našim polaznicima da, uz kvalitetnu nastavu i po pristupačnim cijenama, steknu neophodna znanja koja će im koristiti za pozicioniranje na tržištu rada, dobijanje stipendije, prakse u inostranstvu ili čisto radi vlastitog interesovanja i zadovoljstva.

Do sada, priliku za učenje stranih jezika u okviru Škole stranih jezika Fondacije “Zajednički put” dobilo je više od 200 polaznika, u najvećem broju mladih talentovanih koji kroz učenje nekog od stranih jezika nastoje ostvariti vlastite ambicije. Takođe, u okviru Škole jezika zaposlenje je pronašlo 5 mladih profesora stranih jezika kojima ovo predstavlja izuzetnu priliku za stručno usavršavanje i doprinos razvoju lokalne zajednice.

S obzirom na izuzetno niske cijene pohađanja kurseva, i stalnu posvećenost unaprijeđenju kvaliteta učenja stranih jezika, osnivač i donator Fondacije “Zajednički put” Semira Hoffmann kroz ovaj projekat sufinansirala je učenje stranih jezika prijedorčana. Imajući u vidu iskazanu zainteresovanost polaznika, podrška ovom projektu biće nastavljena i u narednom periodu.