Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

Za korisnike V ciklusa Škole stranih jezika, Fondacije "Zajednički put", koji su položili ispite na kursevima, 17. avgusta 2017. godine svečano je upriličena i dodjela vrijedno zasluženih certifikata. Certifikate su dobili korisnici, koji su pohađali njemački, engleski, francuski, švedski i italijanski jezik.

Da na mladima svijet ostaje, i da mladi i te kako ulažu u svoje znanje, pokazale su i dokazale najuspješnije korisnice Škole stranih jezika. Gorana Dragojević, Maja Kesić i Teodora Galonja, odličnim rezultatima su dokazale da se trud i rad isplate. Zahvaljujući zavidnim rezultatima, ove tri mlade djevojke, ostvarile su novčani popust u narednom, Vl ciklusu Škole stranih jezika.

Gorana Dragojević i Maja Kesić, ponovile su odličan rezultat iz prethodnog ciklusa. Obje su i u lV ciklusu bile nagrađene, a tadašnji zavidni rezultati, bili su im vjetar u leđa da i dalje ostanu najbolje. Gorana i Maja, odličnim rezultatima, završile su nivo A1-2 njemačkog jezika. Priznaju, tokom V ciklusa vrijedno su usvajale nova znanja i vještine, kako bi što bolje savladale ovaj jezik. Gorana kaže, profesorica im je u tome mnogo pomogla, a bila im je i uzor.

 "Na kursu smo dosta naučile. Svaki naredni čas smo učile nešto novo. Njemački jezik sam upisala, jer je poznavanje engleskog većini već svakodnevnica, pa i meni. Htjela sam nešto novo. Sa kursom naravno nastavljam i dalje. Kao što mi je odličan uspjeh u lV ciklusu bio vjetar u leđa da isto ponovim, trudiću se da to opravdam i u Vl ciklusu. Hvala mojoj profesorici i Fondaciji na ovolikoj podršci, nama mladima". 

 Među nagrađenima je i Teodora Kesić. Za Školu stranih jezika Fondacije "Zajednički put", odlučila se najviše zbog povoljnosti samog kursa, a i dodatnih prilika i mogućnosti koje nudi sama Fondacija. 

 "Ovo je jedan izvrstan način, kako bih mogla da dodatno doprinesem svom znanju a i samom učenju njemačkog jezika. Jezici su mi velika ljubav, i učeći njemački jezik u Školi stranih jezika Fondacije "Zajednički put", dodatno imam još veću želju da nastavim i kroz studije izučavati njemački jezik. Dodatnu težinu svemu tome, naravno, daje i ova nagrada".

 Korisnici V ciklusa Škole stranih jezika, u Prijedoru i Novom Gradu, imali su priliku usvajati vještine i znanja nekog od stranih jezika. Najveću zaslugu za postojanje ove škole, ima predsjednica i najznačajniji donator prijedorske Fondacije "Zajednički put" Semira Hoffmann, koja je prisutnim korisnicima uručila certifikate.

 "Kroz našu Školu stranih jezika, do sada je prošlo preko 800 korisnika, zboč čega ne krijem ovoliko zadovoljstvo. Jako sam ponosna na dosadašnje rezultate. Nama je bila želja da osposobimo mlade ljude. Mi to i dalje radimo, i želimo mladim ljudima ukazati na prilike, da im kroz razne projekte pomognemo da pronađu sebe,da ostvare svoje potencijale, da jednostavno dobiju veće šanse u pronalaženju zaposlenja i slično. Čestitam svim korisnicima na dosadašnjim rezultatima".

Prisustvo mladih ljudi, koji imaju jaku volju i želju za unaprijeđenje znanja, i dalje će biti motiv za dalje, sve uspješnije -naredne cikluse Škole stranih jezika Fondacije "Zajednički put".  Želite veću ocjenu u školi, želite lakše doći do stipendija za studij ili usavršavanje u inostranstvu, do stalnog zaposlenja, ili jednostavno želite biti avanturista i putovati,  sve to zahtjeva napredno poznavanje nekog od stranih jezika. Neka vam primjer budu naši najbolji-najuspješniji korisnici! Izaberite Školu stranih jezika Fondacije "Zajednički put". Prijave za Vl ciklus traju do 9. septembra! Pridružite nam se!