Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

Slađana Miljević iz Prijedora, po struci je diplomirani pravnik. Ova dvadesetosmogodišnja Prijedorčanka, radi pri Ministarstvu rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske. Slađana je korisnik i programa “Škola stranih jezika” Fondacije „Zajednički put“. Završila je A2-1 nivo njemačkog jezika.

Uspješna Prijedorčanka, svoje znanje usavršava i dalje. U Školi stranih jezika, Fondacije „Zajednički put“, Slađana je već godinu i po dana, gdje usavršava vještine i znanja njemačkog jezika. Slađana kaže, voli strane jezike, ali joj je bio problem pronaći kvalitetan način izučavanja, sada joj omiljenog- njemačkog jezika.

„Za njemački jezik sam se odlučila, jer mi je uvijek bio nekako dalek, u smislu njegove težine za naučiti i savladati. Malo teže je bilo pronaći odgovarajuću školu, čiji profesori bi na svoje učenike nesebično prenijeli znanje, a ne samo njihov novac na svoje račune. Izabrala sam Školu stranih jezika, tako što sam pretraživanjem interneta naišla na članak o Fondaciji i njenim uspjesima“.

Slađana prati i ostale programe Fondacije „Zajednički put“, ne krijući zadovoljstvo, da u gradu Prijedoru, postoji takva organizacija čiji je glavni fokus omladina ove regije. Bude li imala vremena i mogućnosti, kaže, neće samo Školu stranih jezika pohađati. Zanimljiv joj je i program Škole liderstva.

„Imamo jako kvalitetnu grupu ljudi. Pretežno su to školovani mladi ljudi, koji žele da unaprijede svoje znanje, pokrenuti činjenicom da nije dovoljno znati samo jedan strani jezik, već barem dva.  Zadovoljna sam, generalno, sa svim.  Profesorka Biljana Simic je jedna divna osoba, prijatna, odmjerena, prvo to, pa i profesionalna i predana svom poslu. Pojasni, objasni, posveti se svakome pojedinačno, koliko to vrijeme i prostor dozvoljavaju“.

Slađana priznaje da nikada nije propuštala prilike, te da je uvijek vrijedno radila na svom usavršavanju. Mišljenja je da se mladi u našoj državi moraju boriti za svoje bolje sutra. Ni njen put do sadašnjeg statusa nije bio lak, ali se uvijek borila i s preprekama uspješno izborila.

„Naša omladina bi trebala ažurnije raditi na svom usavršavanju. Prilika ima, treba ih samo prepoznati, i naravno raditi konstantno na sebi. Moj plan je da i dalje radim na svom profesionalnom usavršavanju. Plan mi je takođe i da nastavim, da i dalje budem korisnik programa „Škola stranih jezika“. S bzirom na to da imam želju da se bavim svojom strukom, nije isključena i opcija da školovanje nastavim i u nekoj od zemalja njemačkog govornog podneblja, ali to nije ni nužno. Zaista svima preporučujem Školu stranih jezika Fondacije „Zajednički put.“

Budite i vi dio uspješnog tima Škole stranih jezika. Prijavite se i pridružite se od septembra mjeseca Vl ciklusu Škole stranih jezika Fondacije „Zajednički put“.  Škola stranih jezika Fondacije „Zajednički put“ inspirisana je željom da sugrađanima u Prijedoru i Novom Gradu omogući kvalitetno učenje stranih jezika uz niske troškove obuke, kako bi ostvarili svoje potencijale učenjem stranih jezika.

Detaljnije: Javni poziv za upis u VI ciklus programa „Škola stranih jezika“