Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

Nakon uspješno realizovanog V ciklusa Škole stranih jezika, gdje je preko 250 korisnika ovog programa savladalo znanja i vještine nekog od stranih jezika, Prijedorčani i Novljani, imaju priliku upisati naredni, šesti ciklus ove škole. Niski troškovi obuke, savremene metode učenja, izučavanje stranog jezika u malim grupama, kvalitetni predavači, dosadašnji zadovoljni korisnici, neke su od prednosti Škole stranih jezika Fondacije „Zajednički put“ Prijedor.

U 21. vijeku, bez znanja nekog od stranih jezika, nezamislivo je ostvariti zavidne profesionalne a i ostale ciljeve u životu. Učenje stranog jezika u formalnom obrazovanju, nije dovoljno da bi se u potpunosti ovladalo vještinama stranog jezika, te je ono neformalno od velikog značaja, kako bi ,posebno mladi ljudi, na zavidnom nivou ovladali vještinama stranog jezika. Učenje stranog jezika neformalnim putem obično iziskuje velike novčane troškove. Za razliku od komercijalnih, Škola stranih jezika, koja je sada već stalni program Fondacije „Zajednički put“, upravo nudi niske troškove obuke, sa cijenom već od 35 KM mjesečno, prihvatljivoj i primamljivoj svakoj populaciji.

Visoka ocjena u školi, obezbjeđena stipendija za studij ili usavršavanje u inostranstvu, stalno zaposlenje ili zanimljivo putovanje, samo su neke od mogućnosti koje zahtijevaju napredno poznavanje nekog od stranih jezika, a cilj Škole stranih jezika je da njene korisnike podstakne i podrži na putu ostvarenja vlastitih potencijala.

U okviru šestog ciklusa, korisnici imaju mogućnost izučavanja engleskog, njemačkog, italijanskog, francuskog, ruskog i češkog jezika, putem standardnih ili ubrzanih kurseva. Osim toga, budući korisnici imaju mogućnost pohađanja pripremnih kurseva za polaganje međunarodnih ispita, specijalističkih, instruktivnih kurseva engleskog jezika, kao i mogućnost korišćenja online kuseva stranih jezika.

 Škola stranih jezika nudi i besplatno karijerno savjetovanje, kako bi njeni korisnici identifikovali svoje komparativne prednosti na domaćem ili međunarodnom tržištu rada ili obrazovanja, stekli vještine efektivnog planiranja karijere te se informisali o raspoloživim mogućnostima i prilikama na putu ostvarenja sopstvenih potencijala poznavanjem nekog od stranih jezika.

Kako u današnje vrijeme svakodnevno učenje, pa i učenje stranih jezika iziskuje i korišćenje digitalne tehnologije, Škola stranih jezika, već nekoliko ciklusa, svojim korisnicima nudi e-biblioteku. Elektronska biblioteka programa „Škola stranih jezika“ broji preko 100 naslova, a korisnicima je dostupna na bilo kojem mjestu, u bilo koje vrijeme, potpuno besplatno, i to samo jednim „klikom“!

Izuzetan kvalitet Škole stranih jezika Fondacije „Zajednički put”, potvrđuje i prosječna ocjena od 4,8 od mogućih 5,0, dosadašnjih korisnika, na prethodnih pet ciklusa.

Škola stranih jezika je pokrenuta uz podršku Osnivača, predsjednice i najznačajnijeg donatora Fondacije „Zajednički put“ Semire Hoffmann, s ciljem da se što većem broju mladih omogući učenje stranih jezika po pristupačnim cijenama, što će im pomoći u daljem karijernom razvoju: obrazovanju, usavršavanju, konkurisanju za stipendije, zapošljavanju i slično.

Kroz Školu stranih jezika , do sada je u Prijedoru i Novom Gradu jezike izučavalo preko 800 korisnika. Javni poziv za upis u VI ciklus, otvoren je do 9. septembra ove godine. 
 

Budite i vi dio ove uspješne priče!