Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

Korisnici programa IV ciklusa Škole stranih jezika Fondacije „Zajednički put“, posjetili su 10.12.2016. Grac, drugi po veličini austrijski grad. Ova jednodnevna studijska posjeta - avantura, organizovana je specijalno za polaznike Škole stranih jezika, kako bi dobili priliku da u realnim životnim situacijama primjene ono naučeno tokom kursa. Jednodnevnim putovanjem, polaznici su uz međusobno druženje i zbližavanje, imali priliku upoznati se sa kulturom i istorijom ovog grada.

Grac je smješten u jugoistočnom dijelu Austrije, u pokrajini Štajerska. U njemu živi oko 290.000 stanovnika, što ga čini drugim gradom po veličini u Austriji, poznat je kao unvierzitetski centar, a 2003. bio je i kulturna prestonica Evrope.

Samim dolaskom u jedan od centara kulture, uprave, privrede i obrazovanja Austrije, u prvom dijelu studijske posjete, polaznici Škole stranih jezika, imali su priliku posjetiti razne znamenitosti i građevine Graca, te da se informišu o poznatim imenima naše istorije poput Ive Andrića i Nikole Tesle koji su studirali u Gracu. Za potrebe jednodnevnog putovanja, angažovan je i stručni vodič, koji je polaznike Škole stranih jezika, proveo i upoznao sa mnogobrojnim zanemenitostima grada.

S obzirom da je posjeta zakazana uoči velikih praznika, polaznici su imali priliku da uživaju u raznovrsnom izboru tradicionalnih austrijskih poslastica, punču, kao i drugim zanimljivim aktivnostima.

U Gracu se nalaze brojni šoping centri, po kojima je ovaj grad poznat. Tokom drugog dijela ove studijske posjete, polaznici su imali priliku posjetiti i šoping centar “Seiersberg”, gdje su u prazničnom raspoloženju i kupovinom suvenira koristili vještine i znanja tokom konvrerzacije usvojene na kursevima Škole stranih jezika, i na taj način provjerili nivo stečenog znanja.

Fondacija „Zajednički put“ organizovala je ovu jednodnevnu posjetu, po veoma povoljnim cijenama, za sve zainteresovane polaznike Škole stranih jezika, kako bi im se omogućilo što potpunije učenje stranih jezika u realnim životnim situacijama na njemačkom govornom području, uz druženje i zabavu. Škola stranih jezika je pokrenuta uz podršku Osnivača i predsjednice Fondacije „Zajednički put“ Semire Hoffmann, sa ciljem da se što većem broju prije svega mladih, omogući učenje stranih jezika po pristupačnim cijenama, što će im pomoći u daljem obrazovanju, usavršavanju, konkurisanju za stipendije i slično.