Zahvaljujući "Elektronskoj biblioteci" Škole stranih jezika Fondacije "Zajednički put", polaznici imaju mogućnost dodatno proširiti svoje znanje. Polaznicima „Škole stranih jezika" omogućen je pristup "Elektronskoj biblioteci” , koja se sastoji od elektronskih - audio, video i štampanih materijala, što će samim polaznicima i profesorima biti od velikog značaja.

Kvalitetne, zanimljive, zabavne-interaktivne nastave u Školi stranih jezika ne nedostaje, a Elektronskom bibliotekom, samo su potvrđeni najviši standardi, koji se primjenjuju u toku nastave.

"Elekronska biblioteka formirana je zbog naših polaznika kako bi se njima olakšalo učenje stranog jezika kojeg su izabrali. Naši polaznici imaće veće mogućnosti koje će im pomoći da savladaju sve prepreke prilikom učenja" ističe Svetlana Radulović Bucalo, koordinator Škole stranih jezika Fondacije "Zajednički put".

U eri digitalizacije, bez inovativnosti nema napretka u bilo kojoj sferi života, pa tako i prilikom učenja stranog jezika. To su prepoznali i u Školi stranih jezika Fondacije, te su omogućili svojim polaznicima napredne metode učenja, sa kojima se koriste i profesori, a koji su  u prethodnim ciklusima ostvarili zavidne predavačke rezultate, ostvarivši u prvih mjesec dana X ciklusa prosječnu ocjenu polaznika 4,9, od mogućih 5,0. Sa mogućnostima "Elektronske biblioteke", upoznali su se i sami profesori, koji će polaznicima objasniti postupke u korišćenju "Elektronske biblioteke".

Iz Škole stranih jezika Fondacije "Zajednički put" poručuju da će i dalje raditi na što većem kvalitetu predavanja, kako bi svojim polaznicima omogućili da što bolje ostvare svoje potencijale učenjem stranog jezika.