Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

Profesorskom timu „Škole stranih jezika“ Fondacije „Zajednički put“, pridružila se i Anela Paunović, profesorica njemačkog jezika. Anela kao diplomirani profesor, dobila je priliku da svoje znanje i sada već značajno profesorsko iskustvo prenese i na polaznike lV ciklusa „Škole stranih jezika“.

Odličan odziv polaznika „Škole stranih jezika“, dao je šansu novim profesorima da dođu do dodatnog stručnog angažmana. Među njima je i Anela Paunović, koja od polovine septembra predaje polaznicima A1 i A2 nivoa njemačkog jezika.

Anela, iako radi u jednoj od prijedorskih osnovnih škola, kako i sama kaže, sada ima priliku da ljubav prema pozivu i jeziku pokaže u najboljem mogućem svjetlu. Nakon skoro mjesec dana nastave, Anela poručuje, njeni polaznici su do sada pokazali i više nego zavidno znanje jer prvi test znanja većina polaznika uradila je sa odličnim rezultatima. S druge strane, Anela ističe da postoje velike šanse da će i njen rad dostići ili prevazići prosječnu ocjenu polaznika o kvalitetu nastave 4,7 od mogućih 5,0 koliko je ta ocjena iznosila na prethodnim ciklusima. 

„Naše učenje baziramo na kvalitetnom komunikativnom pristupu, kako i jeste običaj u našoj Školi stranih jezika. Skoro svi polaznici, za razliku od običnih učenika, ovdje su došli i sa željom i sa voljom da nauče neki od stranih jezika, kako bi unaprijedili svoje znanje. Oduševljena sam i načinom rada i pristupom Fondacije i polaznika prema učenju njemačkog jezika“.

Ljubav prema jeziku, Anela je dobila zahvaljujući svom profesoru. Poručuje, trudiće se da na što dinamičniji i kreativniji način prenese svoje znanje, kako bi uticala na polaznike da ostanu privrženi Fondaciji i edukaciji u „Školi stranih jezika“.

„Učenje stranih jezika ruši barijere među ljudima, jer oslobađa od straha i neizvjesnosti. Samim tim usvajamo principe nove kulture i bolje je razumijemo.“

Zajedno sa Anelinim polaznicima, u naredna četiri mjeseca, lV ciklus Škole stranih jezika pohađaće preko 150 polaznika, a Anela im je jasno poručila: 

„Allen Teilnehmer wünsche ich viel Spaß und Erfolg“.
(Svim učesnicima želim puno zabave i uspjeha.)