Nakon uspješno završene kampanje, u Prijedoru, u prostorijama  JU „Centar  Sunce“ 14.09.2016. godine počeo je  IV ciklus „Škole stranih jezika“ Fondacije „Zajednički put“ za preko 150 polaznika kurseva engleskog, njemačkog, francuskog i švedskog jezika. U naredna četiri mjeseca, korisnici programa “Škola stranih jezika” imaće priliku da stiču znanja stranih jezika na različitim nivoima, usklađenih s evropskim nivoima poznavanja stranih jezika, kako bi u budućnosti dobili priliku da ostvaruju svoje  obrazovne, profesionalne ili lične potencijale.

 Na početku druženja sa novim polaznicima, osoblje Fondacije „Zajednički put“ zaželilo je uspješan rad polaznicima i angažovanim profesorima u ime Osnivača Fondacije Semire Hoffmann, nakon čega su polaznici informisani o principima i načinu odvijanja nastave. Učenje stranih jezika, kao i do sada, biće bazirano na komunikativnom pristupu i od samog početka kursa podsticaće se aktivna komunikacija na stranom jeziku. U nastavi će se koristiti  odgovarajući didaktički materijali, kao i udžbenici prilagođeni svakom nivou poznavanja stranog jezika. Polaznicima „Škole stranih jezika", od ovog ciklusa, biće omogućen pristup i "Elektronskoj biblioteci” u cilju boljeg praćenja redovne nastave i obezbjeđenja pristupa dodatnim elektronskim - audio, video i štampanim materijalima.

Kvalitetnu, zanimljivu i interaktivnu nastavu unutar malih grupa polaznika, na IV ciklusu programa „Škola stranih jezika”, garantuju mladi, diplomirani profesori sa iskustvom čiju stručnost i dostignuti kvalitet potvrđuje prosječna ocjena polaznika na prethodnim ciklusima „Škole stranih jezika“ koja je iznosila  4,7 od mogućih 5,0. Pored toga, zbog povećanog interesovanja Prijedorčana za učenje stranih jezika u okviru naše Fondacije, tim naših profesora osnažen je sa novim profesorima što će sigurno doprinijeti njihovom profesionalnom usavršavanju.

U okviru IV ciklusa „Škole stranih jezika“ Fondacije  „Zajednički put“ nastava će se, kao i do sada, odvijati u JU „Centar Sunce“, u poslijepodnevnim termina, doprinoseći na taj način ekonomskoj samostalnosti Centra i njegovih učenika.

 „Škola stranih jezika“pokrenuta je uz podršku Osnivača i najznačajnijeg donatora Fondacije „Zajednički put“ Semire Hoffmann, s ciljem da se što većem broju mladih ljudi omogući učenje stranih jezika po pristupačnim cijenama, što će im pomoći u daljem obrazovanju, konkurisanju za stipendije i usavršavanju.

 Kroz program “Škola stranih jezika” Fondacije “Zajednički put”, do sada je priliku za učenje stranih jezika steklo više od 340 korisnika, od čega najviše mladih perspektivnih ljudi, što potvrđuje opravdanost i rastući kvalitet našeg programa učenja stranih jezika.