Orijen Ostojić rođen je 28.04.1990. godine u Prijedoru. Živio je u Francuskoj od 2003. do 2016. godine. U gradu Troyes (Francuska) završio je osnovnu i srednju školu (Upravljanje informacionim sistemima), kao i Višu tehnološku školu (smjer: Informatika rukovodstva). Francuski jezik je naučio kroz redovno školovanje, ali i kroz svakodnevnu komunikaciju, u različitim životnim situacijama, sa prijateljima i poslovnim kolegama.

Najveće iskustvo sa francuskim jezikom stekao je kroz različite poslove koje je u kontinuitetu radio više od četiri godine. Odgovarao je na telefonske pozive, usmene i pismene reklamacije klijenata Elektro distribucije Francuske. Francuski je koristio i da bi pomogao drugim ljudima koji su tek dolazili na francusko tlo ili kojima je bio potreban prevodilac francuskog jezika. Najzanimljivi je primjer doček srbijanske, italijanske i litvanske košarkaške reprezentacije do 16 godina. Koristio ga je i u muzičkom menadžmentu, što mu je omogućilo da francuski jezik koristi u komunikaciji sa poznatim ličnostima širom svijeta.

„Obožavam učiti strane jezike i svaki dan pokušavam nešto novo naučiti. Engleski sam naučio jos od malih nogu kroz filmove i muziku, kao i španski jezik kada sam radio kao muzički menadžer za latino-američke zemlje. Takođe, engleski i španski jezik sam usavršavao u osnovnoj i srednjoj školi. Za mene lično, učenje stranog jezika nikada nije smijela biti obaveza, nego uživanje, i baš iz tog razloga savjetujem sve koji uče strane jezike da gledaju što više filmova i slušaju muziku na jeziku koji žele da nauče. Francuski jezik je treći najkorišteniji jezik na svijetu, a kroz taj jezik možete upoznati jednu od najljepših evropskih kultura.

Razni francuski investitori dolaze na naše prostore i samim tim širom otvaraju vrata ljudima koji govore francuski jezik. Učenjem galskog jezika i vi otvarate vrata istim tim investitorima.

Savjetujem mladima da na zabavan, moderan i organizovan način nauče jezik koji će im, siguran sam, u budućnosti biti jako potreban.“

Dodatne informacije možete pronaći na linkovima ispod: