Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

Kada dođe decembar svi nastojimo da evaluiramo i sagledamo proteklu godinu i šta smo u njoj postigli. Poslovni poduhvati, privatni uspjesi i životni iskoraci su česta tema razgovora. Godina koja je za nama je bila puna izazova, kako za pojedinca tako i za društvo u cijelini. Mi u Fondaciji „Zajednički put“ volimo da se prisjetimo onih pozitivnih događaja, a bilo ih je mnogo.

Projekat „Razvoj volontiranja s osjetljivim kategorijama“ je realizovan upravo onda kada je to zaista bilo potrebno – u periodu početka pandemije. Izuzetno smo ponosni na naše volontere koji su bili na usluzi naših sugrađana pokazujući svoju solidarnost. Posebno se istakla akcija volonterskog šivanja i podijele zaštitnih maski našim sugrađanima, kada je volonterski sašiveno i donirano 4.189 zaštitnih maski. Ovim projektom je ukazano na značaj volontiranja a naši sugrađani su prepoznali vrijednost volonterskog rada.

Dalje smo naše aktivnosti prilagodili novonastaloj situaciji te smo većinu aktivnosti i edukacija nastavili online. Tako je i projekat „Samozapošljavanje kroz Zaštitnu radionicu“ realizovan online i to vrlo uspješno. Osposobljeno je dvadeset novih korisnika Zaštitne radionice i time smo obogatili našu kreativnu industriju a očekujemo da će se ona u narednom periodu razvijati i rasti kroz nove projekte i aktivnosti koje vam pripremamo. Tu su i aktivni korisnici Zaštitne radionice koji nisu dozvolili da im ova situacija uništi stvaralački duh, a mi smo tu da ih podržimo i pružimo podršku.

Takođe smo jako ponosni što smo, zajedno sa našim profesoricama, uspješno održali naš stalni projekat „Škola stranih jezika“, čiji polaznici vrijedno uče i rade, kako u malim grupama u učionici, tako i online.

Želimo se zahvaliti našim sugrađanima, korisnicima, profesoricama, saradnicima na kvalitetnim saradnjama koje su se ostvarile u toku protekle godine, a vjerujemo da će naredna godina biti bogatija i uspješnija za sve nas.  Posebno se zahvaljujemo našoj dragoj Semiri Hoffmann na nesebičnoj podršci koju nam pruža sve ove godine. Budimo jedni drugima oslonac kada je to potrebno, to je možda i najveća poruka koju možemo izvući iz ove godine za nama.

Radujemo se novoj 2021. godini i novim izazovima i saradnjama koje nam donosi.