Prva radionica izrade nakita, koja se realizuje u sklopu projekta Samozapošljavanje kroz Zaštitnu radionicu, održana je danas, 04.05.2020. Radionice se realizuju u dva termina za dvadeset učesnica.

U protekloj sedmici bio je raspisan Javni poziv za upis učesnika - korisnika projekta. Iako je rok za prijave bio mali, odaziv je bio velik, te je među prijavljenim učesnicima odabrano njih dvadeset. Fondacija "Zajednički put" je obezbijedila besplatne materijale i alate za radionice. Radionice izrade nakita će se održavati dva ili tri puta sedmično u narednom periodu, u dogovoru sa korisnicima. 

Online obuka se realizuje korištenjem aplikacije Zoom, a korisnice su već danas dobile video-materijale sa detaljnim opisom izrade nakita na Viber, mail ili Facebook, što će se praktikovati i nakon narednih radionica.

Na današnjoj, prvoj, radionici korisnice su se upoznale međusobno, kao i sa detaljima projekta u kojem učestvuju. Nastali su i prvi komadi nakita - minđuše, koje su polaznice obuke već danas napravile. 

Svi proizvodi koji nastanu tokom ovih radionica će svoje mjesto kasnije naći u Zaštitnoj radionici.