Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković razgovarao je danas sa predsjednicom i najznačajnijim donatorom Fondacije „Zajednički put“ Semirom Hoffmann povodom petogodišnjeg postojanja i rada Fondacije.

Budući da ova Fondacija tokom ovog mjeseca obilježava petogodišnji jubijel, ovo je bila prilika da se sa prvim čovjekom grada sumiraju ostvareni rezultati i dogovori unapređenje postojeće saradnje i realizacija mogućih zajedničkih aktivnosti u budućnosti.

Predsjednica Fondacije „Zajednički put“ Semira Hoffmann je upoznala gradonačelnika Đakovića sa najznačajnijim rezultatima i projektima koje je ova Fondacija u prethodnih pet godina realizovala, sa posebnim akcentom na projekte Zaštitna radionica, Škola liderstva, te programa Škola stranih jezika.

Tokom ovog prijema bilo je riječi i o aktivnostima posvećenim mladima prijedorske regije, sa osvrtom na mlade s posebnim fizičkim, ekonomskim i drugim potrebama, u čiji razvoj, posebno kroz Program Zaštitna radionica, Fondacija investira značajne resurse.

Na sastanku je pomenuta saradnja sa prijedorskom Javnom ustanovom „Centar Sunce“, kao i sa Udruženjem roditelja djece sa posebnim potrebama „Neven“, sa kojima Fondacija u zajedničkim aktivnostima kroz praktičnu nastavu, pomaže njihovim korisnicima u njihovom profesionalnom usavršavanju.

S obzirom da je misija Fondacije „Zajednički put“ da promoviše volonterizam i inkluziju, motiviše i razvija samosvjesne mlade koji kroz svoj angažman unaprijeđuju uslove života u lokalnoj zajednici, gradonačelnik Đaković je istakao da će Fondacija „Zajednički put“, u skladu sa mogućnostima grada, imati podršku lokalne zajednice.

Fondacija „Zajednički put“ osnovana je 13. marta 2012. godine. U proteklih pet godina postojanja, Fondacija „Zajednički put“ realizovala je 15 projekata i više desetina različitih volonterskih i humanitarnih aktivnosti, u ukupnoj vrijednosti većoj od 150.000 KM. Više od 1.500 direktnih korisnika iz različitih društvenih kategorija, uključujući 380 mladih s invaliditetom, imaju priliku da koriste usluge programa ove fondacije.