Osnivač i donator Fondacije „Zajednički put“ Semira Hoffmann je obezbjedila novčanu pomoć za sanaciju štete porodične kuće Osmana (90) i Halide Džamastagić (83), koja je oštećena u požaru koji se desio 22.11.2015. godine, nakon ponoći.

U požaru su izgorjeli krov i unutrašnjost kuće Džamastagića, koja se nalazi u prijedorskom naselju Raškovac. U požaru je izgorjela i njihova lična ušteđevina, dokumenti, garderoba i sve drugo što su ovi ljudi sticali godinama. U kući se nažalost više ne može stanovati, što je ove ljude dovelo u beizlaznu situaciju.

Porodicu Džamastagić, u ovoj teškoj situaciji, posjetila je Semira Hoffmann i pružila im kako finansijsku, tako i moralnu podršku, koja im je trenutno potrebna. Semira Hoffmann je pored obilaska kuće Džamastagića i razgovora sa Osmanom, posjetila i njegovu suprugu Halidu koja se trenutno nalazi u Bolnici „dr Mladen Stojanović“.

U današnje vrijeme, kada ovakvi slučajevi prolaze nezapaženo, Semira Hoffmann je još jednom pokazala svoju humanost i  saosjećajnost  pružanjem podrške onima kojima je ista najpotrebnija. Semira Hoffmann je inače u ovim krajevima poznata po svom dobročinstvu i dobrim djelima, budući da je i ranije pomogla velikom broju naših sugrađana u teškim situacijama.