Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

Stipendije & seminari & prakse

Fondacija "Zajednički put" u cilju informisanja korisnika svojih programa o raspoloživim mogućnostima za ostvarenje sopstvenih potencijala pokrenula je internet sekciju "Stipendije & seminari & prakse" na kojoj možete pronaći osnovne informacije o raspoloživim stipendijama za studiranje u zemlji i inostranstvu, mogućnostima za obavljanje stručnih ili društveno-odgovornih praksi, kao i informacije o mogućnostima neformalnog obazovanja (seminari, konferencije, studijske posjete i sl.).

S obzirom da je cilj ove internet sekcije da obezbjedi informacije o osnovnim stipendijskim i sličnim programima, našim posjetiocima sugerišemo da prilikom traženja specifičnih informacija koriste i specijalizovane internet stranice za traženje pojedinih vrsta informacija kao što su za:

Bitna je istaknuti da nijedna od navedenih internet stranica svojim posjetiocima ne nude informacije o svim raspoloživim mogućnostima i da pored ovih internet postoje i druge internet stranice koje vam mogu pomoći u informisanju na putu ostvarenja vaših potencijala! Želimo vam uspješne pretrage!

Moskovski državni institut međunarodnih odnosa iz Moskve (MGIMO) dodjeljuje jednu stipendiju za državljane BiH, za studij u Moskvi.  Na raspolaganju su tri smjera: međunarodni odnosi, međunarodno pravo i međunarodna ekonomija.

Ambasada Japana u Bosni i Hercegovini, odnosno Vlada Japana, raspisala je konkurs za stipendiju za profesionalno usavršavanje predavača za 2017. godinu.

Stipendija nudi bh. državljanima koji su rođeni nakon 2. aprila 1982. godine i koji imaju najmanje pet godina predavačkog iskustva (do 1. aprila 2017.) u nekoj od institucija osnovne ili srednje škole ili druge škole za predavače u BiH, priliku za profesionalno obučavanje u periodu između oktobra 2017. i marta 2019. godine (ukupno 1.5 godinu).

Skolkovo institut za nauku i tehnologiju je istraživački univerzitet u Skolokovu u Rusiji, predgrađu Moskve. Osnovan 2011. u saradnji sa vladom Rusije, Skolkovo obučava nove generacije istraživača i lidera naprednim naučnim znanjima i usvajanju tehnoloških inovacija za rešavanje ključnih pitanja sa kojima se Rusija i svet susreću danas. Sa međunarodnim istraživanjima i modelima obrazovanja, univerzitet integriše stare ruske metode istraživanja sa inovacijama 21. veka.