Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

Stipendije & seminari & prakse

Fondacija "Zajednički put" u cilju informisanja korisnika svojih programa o raspoloživim mogućnostima za ostvarenje sopstvenih potencijala pokrenula je internet sekciju "Stipendije & seminari & prakse" na kojoj možete pronaći osnovne informacije o raspoloživim stipendijama za studiranje u zemlji i inostranstvu, mogućnostima za obavljanje stručnih ili društveno-odgovornih praksi, kao i informacije o mogućnostima neformalnog obazovanja (seminari, konferencije, studijske posjete i sl.).

S obzirom da je cilj ove internet sekcije da obezbjedi informacije o osnovnim stipendijskim i sličnim programima, našim posjetiocima sugerišemo da prilikom traženja specifičnih informacija koriste i specijalizovane internet stranice za traženje pojedinih vrsta informacija kao što su za:

Bitna je istaknuti da nijedna od navedenih internet stranica svojim posjetiocima ne nude informacije o svim raspoloživim mogućnostima i da pored ovih internet postoje i druge internet stranice koje vam mogu pomoći u informisanju na putu ostvarenja vaših potencijala! Želimo vam uspješne pretrage!

Harvard univerzitet objavljuje poziv za Nieman-Berkman program stipendiranja studentima koji namjeravaju da rade na određenom istraživanju ili projektu koji se odnosi na inovacije u novinarstvu. Budući stipendisti će imati priliku da upišu doktorske studije na bostonskom Harvard univerzitetu u Americi.

OBLAST:
novinarstvo, marketing

OPIS
Program je namjenjen svim studentima novinarstva koji su kreativni i koji žele da otkriju nova inovativna rješenja koja će doprinijeti razvoju novinarstva. U okviru programa, Univerzitet dodjeljuje stipendije koje pokrivaju sve troškove studiranja. Kandidati koji budu odabrani za stipendijski program će provesti dva puna semestra na predavanjima na Harvardu sa nekim od najvećih mislilaca na Univerzitetu, učestvovaće u Nieman događanjima i sarađivaće sa svojim kolegama.

USLOVI
Pravo na prijavu ostvaruju domaći i inostrani studenti koji moraju ispuniti određene kriterijume za pomenuti stipendijski program. Kandidati moraju raditi u oblasti novinarstva, u nekoj biznis kompaniji, odnosno u oblasti marketinga i mora ih odlikovati izaražen liderski potencijal.

NAČIN PRIJAVE
Prijave se podnose elektronskim putem, pri čemu je potrebno popuniti aplikacioni formular i kandidat mora naznačiti svoju namjeru da bude razmotren za Nieman-Berkman Klein program stipendiranja.

ROK ZA PRIJAVU
1. decembar 2017. godine.

Detaljnije informacije o programu mogu se naći na linku: Nieman fondacija.

Izvor: http://mladiinfo.me/doktorske-stipendije-u-oblasti-novinarstva-harvard-univerziteta/

Simon Fraser univerzitet (SFU) iz Kanade dodjeljuje određeni broj stipendija domaćim i inostranim srednjoškolcima koji žele da upišu osnovne studije na tom Univerzitetu u jesenjem semestru akademske 2018/19. godine.

World Learning on behalf of the U.S. Department of State’s Bureau of Educational and Cultural Affairs is seeking applications for its Global Undergraduate Exchange Program (Global UGRAD) that brings future leaders to the U.S. to experience the U.S. educational system, share their culture, and explore U.S. culture and values.

Global UGRAD provides one semester scholarships to outstanding undergraduate students from around the world for non-degree full-time study combined with community service, professional development, and cultural enrichment.