Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

U amfiteatru Kulturno - obrazovnog centra u Novom Gradu, 25.11.2017. godine održana je radionica u sklopu projekta „Škola liderstva: Peta generacija mladih lidera“ u organizaciji Fondacije „Zajednički put“. Učesnici su tokom ove radionice u okviru komponente "Projektni menadžment i volonterizam mladih" usvajali nova znanja na temu upravljanja projektnim ciklusom.

U okviru projekta „Škola liderstva-Peta generacija mladih lidera“, korisnici su imali jednodnevnu radionicu u Novom Gradu, na temu upravljanja projektnim ciklusom u skladu sa metodologijom pisanja i standardizovanog upravljanja omladinskim projektima. Radionici, na kojoj je svoje znanje prenosila istaknuti stručnjak Dragana Radanović, koja je u prethodnim godinama održala desetine sličnih radionica, prisustvovalo je preko dvasedet budućih mladih lidera sa područja Prijedora, Novog Grada i Oštre Luke. Cilj obuke je osposobiti mlade da samostalno rade na razvoju projektnih prijedloga koje mogu kandidovati za finansiranje od strane domaćih institucija i međunarodnih donatora.

Prije radnog dijela radionice, mlade lidere je u ime načelnika opštine Novi Grad pozdravila Ljiljana Grab, koja je mladim liderima poželjela dobrodošlicu i sreću u postizanju planiranih ciljeva ovogodišnje Škole liderstva. Petu generaciju mladih lidera, pozdravili su i korisnici prošlogodišnje generacije, Dajana Balaban, direktorka Radija Novi Grad, i Srđan Bašić, prosvjetni radnik iz Novog Grada, koji su učesnicima radionice prenijeli lična iskustva učešća u prošlogodišnjem ciklusu programa „Škola liderstva“.

Tokom radionice, mladi lideri imali su priliku da nauče kako doći do projektne ideje, kako efektno definisati opšte i specifične ciljeve projekta, te kako identifikovati i obezbjediti podršku važnih partnera u realizaciji budućeg projekta. Mladi lideri su imali i pregršt ideja projektnih planova, sa kojima će nastaviti obuku na narednoj radionici.

Naredna radionica, trebalo bi da bude održana u nedjelju, 03.12.2017. kada će korisnici Pete generacije programa „Škola liderstva“ imati priliku da usavrše vještine pisanja društveno- odgovornog projektnog prijedloga. Prije naredne radionice, mladi lideri će 30.11. imati i kosultativni trening, gdje će imati priliku da dodatno unaprijede svoje projektne ideje i prijedloge, kako bi na najbolji mogući način pripremili projektnu dokumentaciju za riješavanje identifikovanih društvenih problema, te da se pripreme za tradicionalno takmičenje u kvalitetu pisanja i prezentacije projektnih prijedloga.

"Škola liderstva" predstavlja tradicionalni projekat Fondacije „Zajednički Put“ u kojem učestvuju mladi različitih psiho-fizičkih osobina i koji žive u različitim društveno-socijalnim i ekonomskim uslovima. Ove godine se realizuje uz pokroviteljstvo predsjednice Fondacije „Zajednički put“ Semire Hoffmann, Ministarstva porodice omladine i sporta Republike Srpske, grada Prijedor i opštine Novi Grad.