Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

U subotu, 18. novembra 2017. godine u prostorijama Omladisnkog savjeta Prijedor, održana je prva radionica ovogodišnje Škole liderstva.   Trideset mladih lidera iz Prijedora, Novog Grada i Oštre Luke, imalo je priliku usvojiti nove vještine i znanja u okviru prve radionice komponente projekta „Zapošljavanje: mapiranje tržišta rada i karijerno savjetovanje“. 

Mladi lideri imali su priliku da od stručnih trenera usvoje znanja i vještine kako bi se što bolje pripremili za tržište rada. Nakon što su predstavili svoje dosadašnje karijerno iskustvo i kompetencije, na prvoj radionici, mladi lideri su se upoznali sa vještinama kako napisati kvalitetan CV, propratno i motivaciono pismo. Takođe, lideri su se na prvoj radionici upoznali i sa resursima koji su dostupni, za ostvarivanje njihovih karijernih ciljeva. Treneri su ih upoznali sa mogućnostima za stipendiranje u zemlji i inostranstvu, sa praksama i poslovnim prilikama u njihovoj zemlji i inostranstvu, te i ostalim mogućnostima, i dragocjenom iskustvu za njihovo što bolje profesionalno usavršavanje.

Tokom kraće pauze, Peta generacija mladih lidera, imala je priliku i družiti se sa medijima, kako bi  prenijeli svoje prve impresije, o samoj činjenici da su upravo oni među odabranima za ovogodišnju Školu liderstva, i o tome šta im pohađanje ovog programa uopše i znači.

Na bazi dobijenih informacija, korisnici projekta dobili su i zadatak  da finalizuju svoj karijerni portfolio: biografiju, popratno i motivaciono pismo, te karijerne ciljeve i aktivnosti, koje će predstaviti na drugoj radionici prve komponte Škole liderstva. Druga radionica biće održana, dan poslije, 19. novembra u prostorijama Omladinskog savjeta.

„Škola liderstva 2017“ se realizuje uz pokroviteljstvo predsjednice Fondacije „Zajednički put“ Semire Hoffmann , Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Opštine Novi Grad i Grada Prijedor. Krajem novembra ,mlade lidere iz Prijedora, Novog Grada i Oštre Luke očekuju novi izazovi - sticanje vještina pisanja i implementacije društveno-odgovornih projekata, uz mentorstvo iskusnih projektnih menadžera. Ova komponenta, biće održana u Novom Gradu, u prostorijama Opštinske uprave.