Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

U prostorijama Dnevnog centra prijedorskog Udruženja roditelja djece s posebnim potrebama „Neven“, 19. 12.2017. održana je prva radionica u okviru kursa izrade nakita, koji se realizuje u okviru projekta „Inkluzivno preduzetništvo“. Korisnici Dnevnog centra, uz prisustvo i pomoć njihove trenerice Dušanke Vranješ, još jednom su oduševili svojom kreativnošću, izradivši unikatnu ogrlicu od najkvalitetnijeg materijala.

Projektom „Inkluzivno preduzetništvo“, 35 korisnika Udruženja „Neven“ , partnerima u projektu, između ostalog, od danas pa ubuduće, imaće priliku unaprijediti sopstvene vještine u izradi nakita.

Osim što na ovaj način korisnici Dnevnog centra upotpunjuju svoje slobodno vrijeme, jer se i sami najbolje snalaze u izradi nakita, ove rukotvorine će im donijeti i finansijsku korist.

Na prvoj radionici kreativne ruke korisnika Dnevnog centra, ostvarili su veoma zapažene rezultate. Osim što su vrijeme iskoristili u druženju, dokazali su da su i te kako kreativni, i da njihovi unikatni proizvodi mogu stati rame uz rame sa unikatima profesionalaca u ovom segmentu.

Da su njihove rukotvorine posebne, dokazuje i to što su stvarane s posebnom emocijom i kreativnošću. Iz Dnevnog centra Udruženja „Neven“  se nadaju, da će njihovi proizvodi brzo doći do kupaca, ponajviše iz razloga, ne samo zbog činjenice što su rađene posebnim kreativnim rukama, već što njihov nakit nimalo ne zaostaje za konkurencijom, a ipak nosi posebnu priču.

Nakon izrade rukotvorina, sav unikatan nakit biće izložen i ponuđen kupcima u Zaštitnoj radionici i na taj način korisnici projekta ostvarivaće i vlastite prihode. Proizvodi će biti izloženi već u naredni ponedjeljak, u potpuno novom izdanju prodajnog prostora Zaštitne radionice.

Projekat „Inkluzivno preduzetništvo“, značajan je kako za individualne korisnike, tako i za samo Udruženje „Neven“, jer ima za cilj da omogući postizanje ekonomske samostalnosti ove populacije, i to sa cijele prijedorske regije u privredne aktivnosti, kako bi na taj način dosegli  nezavisnost i jednakost u društvu lokalnoj sredini.

Naredna radionica izrade nakita, održaće se već sutra, 20. 12. 2017. u prostorijama ovog udruženja. Radionice će se održavati u naredna tri mjeseca, u skladu sa potražnjom za njihovim proizvodima, koja će vjerujemo biti značajna s obzirom na kvalitet proizvoda, ali računajući i na podršku građana Prijedora.

Projekat „Inkluzivno preduzetništvo“ koji realizuje prijedorska Fondacija „Zajednički put“, podsredstvom Caritasa BiH, u okviru projekta „SOCIETIES“, finansira Evropska unija. Ovaj projekat podržan je i od strane Ministarstva porodice, omladine i sporta RS i predsjednice Fondacije „Zajednički put“ Semire Hoffmann.