Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

U četvrtak, 30. novembra 2017. godine, u prostorijama prijedorskog Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama „Neven“, u okviru realizacije projekta „Inkluzivno preduzetništvo“, a koji je odobren od strane Evropske unije, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta RS i predsjednice Fondacije „Zajednički put“  Semire Hoffmann, potpisan je sporazum o saradnji između prijedorske Fondacije „Zajednički put“ i  ovog udruženja.

Jedno od udruženja koje će aktivno učestvovati u realizaciji predviđenih aktivnosti ovim projektom, jeste i prijedorsko Udruženje „Neven“. Ovim sporazumom, kojeg su potpisali predsjednica Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama „Neven“ Vesna Berić i koordinator projekta „Inkluzivno preduzetništvo“ Dragana Kosanović, utvrđuju se okviri saradnje između Udruženja „Neven“ i Fondacije, te bliže utvrđuje uloga svake od strana na relizaciji samog projekta.

Projekat „Inkluzivno preduzetništvo“, koji nije značajan samo za individualne korisnike, već će samom realizacijom biti od velike koristi i za osobe s invaliditetom, štićenike udruženja među kojima je i „Neven“, ima za cilj da omogući postizanje ekonomske samostalnosti ove populacije, i to sa cijele prijedorske regije u privredne aktivnosti, kako bi na taj način dosegli  nezavisnost i jednakost u društvu lokalnoj sredini.

Kroz kruseve izrade nakita, šivenja i ukrašavanja dekupaž tehnikom, koje održavati iskusni treneri, omogućiće se inkuzija i za 35 nezaposlenih mladih s invaliditetom, koji su korisnici Dnevnog centra ovog udruženja.

Vesna Berić, predsjednica Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama „Neven“, nije krila zadovoljstvo što će i njihovo udruženje učestvovati u ovom projektu.

 „Ponosni smo i srećni što su naši korisnici i dalje ravnopravni članovi Zaštitne radionice. Ovim projektom, Fondacija i dalje pokazuje koliko ima sluha za našu populaciju. Zahvaljujući tom projektu, mnogo ljudi će imati mogućnost vidjeti dokle dostiže kreativnost naše djece. Do sad su izrađivali prava remek djela, a sama realizacija ovog projekta će samo tu priču podići na viši nivo. Našim korisnicima mnogo znači, kada neko prepozna njihov rad. Nadamo se da će građani prepoznati važnost ovog projekta, jer će naša djeca, zahvaljujući njemu, imati i finansijsku dobit“.

Osim Udruženja „Neven“, partneri u projektu „Inkluzivno preduzetništvo“ su i prijedorska Javna ustanova „Centar Sunce“ i Udruženje omladine i djece s posebnim potrebama „Iskra“ Novi Grad.

Projekat „Inkluzivno preduzetništvo“ kojeg sprovodi prijedorska Fondacija „Zajednički put“, podsredstvom Caritasa BiH, u okviru projekta „SOCIETIES“, finansira Evropska unija. Ovaj projekat podržan je i od strane Ministarstva porodice, omladine i sporta RS i predsjednice Fondacije „Zajednički put“  Semire Hoffmann.